Ikea lade nieuw front plaatsen

David2020

  • #1
Ik heb een Metod keukenkast en daar een 6 tal Rationell (uit de oude opgeheven Faktum lijn) lades in geplaatst. Tot m’n verbazing ging dat redelijk goed, want gelukkig heeft de Ikea de meeste maten gelijk gehouden.

Ik heb nieuwe frontjes gemaakt want de oude vond ik te hoog. Dat gaf veel loze ruimte en dat is zonde, plus deze kan ik ook een leuk kleurtje geven. Dus heb ik nieuwe frontjes gemaakt die lager zijn, gebaseerd op de Veddinge front wat eigenlijk op de Maximera hoort.

Ik moet nu de gaten voor de bevestigingsbeugeltjes op m’n nieuwe front gaan bepalen, maar dat vind ik erg lastig. Ik kan helaas niet de gaten van de Veddinge overnemen, want die gaten hebben een andere plek, andere hart afstand en de beugeltjes zelf die op t front gemonteerd worden zijn ook anders.

Heeft er iemand een tip of tekening hoe ik de gaten kan bepalen op m’n nieuwe front ??

bevestiingsbeugel.png
 

DAZ Niels

  • #2
Je hebt vast wel reststukken over van het maken van de fronten, misschien eerst goed uitmeten en daarna op zo'n reststuk eerst proberen? Zo zou ik het doen gezien je geschetste situatie.
 

stefan9

  • #3
Beugeltjes los in de geleiders plaatsen, schroefjes daarin vastzetten (bijv plakband), dan op het uiteinde van de schroefjes wat inkt aanbrengen en het frontje op precies de goede plaats tegen de schroeven drukken. Je kunt dan aan de inktvlekken zien waar de gaten moeten komen.
Wel even nameten of ze links en rechts precies gelijk zitten en de HOH afstand nameten.
De frontjes zijn enigszins nastelbaar toch? Dan komt de hoogte niet op de mm aan.
 

David2020

  • #4
Ik had nog een stuk vuren over, ik heb daar maar een boormal van gemaakt op basis van t oude frontje.
Bedankt voor t meedenken !
 
  • Like
Waarderingen: stefan9

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu