Ikea bilky boekenkast aan de muur hangen

Rijnberg

 • #1
Ik heb in een hoge slaapkamer billy boekenkasten staan, met dus veel ruimte tussen plafond en kast. Ik wil die boekenkast omgekeerd met de plint tegen het plafond hangen, aan de muur dus. Dan heb ik de ruimte in de hoogte goed benut en hou ik ruimte op de vloer over. (is ook makkelijker schoonmaken)

hoe kan ik dat op de beste manier ophangen, zonder zichtbare steunen, van die grote boekenplankdragers, aan de onderkant?

Mart
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • The headhunter

  Specialist Elektra
  • #2
  Ik ben bang dat dat niet gaat, die kasten zijn ontworpen om stevig te zijn naar beneden toe en gebruik je ze omgekeerd dan zakt de boel in.
   

  StefanD

  • #3
  Volgens mij maakt het niets uit of je ze op de kop plaatst: de zijkanten waar de planken aan hangen lopen van onder tot boven door. Zodra die zijkant maar goed ondersteund is, is er niets aan de hand.
  Je zou zulke beugels kunnen gebruiken:

  Normaal worden deze gebruikt voor keukenkastjes. Je monteert ze aan de binnenzijde dicht bij de bovenkant. Wel even zorgen dat je een type hebt dat een kast vol boeken kan dragen :D
  Je zou ook nog een balkje onder de kast tegen de muur kunnen schroeven zodat hij daarop draagt.
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Je hoeft hem niet om te keren, gewoon hoger hangen. Zolang de zijkanten goed aan de muur vast zitten, beneden tot boven, maakt dat niet uit.

  Zo'n kast is van spaanplaat toch? Dan moet je de kracht goed spreiden. Je kan een balkje verticaal tegen de muur bevestigen, en daar de zijkant tegenaan schroeven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu