Bovenkant ikea kast

Dyl957

  • #1
Graag had ik advies gehad rond het sluiten van 2 ikeakasten. Wij hebben enkele onderkasten hoger gehangen. Nadien beseften we echter dat er helemaal geen bovenkant aanhangt want daar komt normaal de tableau op. Snel even een meubelpaneel gekocht , op maat gezaagd en afgewerkt met kantenband.
Nu is de vraag hoe ik dit het best bevestig aan de kast.
De kasten hangen al vast aan de muur en aan elkaar dus dit afhalen is geen optie. De bovenplanken liggen er nu gewoon op dus kunnen er nog af.
Zou een schroef door de metalen latjes vooraan en achteraan met dan contactlijm tussen de randen genoeg zijn? (En iets zwaars op de hoeken zetten tijdens het droge)
Plaats om gaten voor deuvels te maken heb ik niet. Hoogstens zou ik kunnen proberen met een sleuvenfrees een sleufje maken voor een paar lamello's maar zoiets nog nooit geprobeerd.

Als er iemand andere voorstellen heeft ben ik uiteraard een en al oor. Wel nog maar een beginneling dus ook niet té moeilijk graag

(Idealiter had ik hier voordien aan gedacht en een extra onderplank gekocht en die bij het monteren bovenaan tussen gestoken zodat dit ook weg steekt achter de deur maar helaas niet aan gedacht. Al doende leert men zeg ik dan)
IMG_20230619_112627.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Kast of meubelverbinder
3020-3107_0.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu