Iemand ervaring met de Wagner projectPro 119?

Marleentje

  • #1
Is er hier iemand die ervaring heeft met de Wagner ProjectPro 119?
Ik zit te denken om deze aan te schaffen maar ik kan vrij weinig gebruikers ervaringen vinden.

Groetjes Marleen
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Dit komt omdat veel consumenten dit apparaat toch te groot / kostbaar in aanschaf vindt. Omdat wij op dit forum niet aan merkvergelijking doen:

De specificaties van dit apparaat kunt u opzoeken op internet.

In het algemeen over airless:

Deze geven vrij veel overspray, dus u moet wel van afplakken houden en van materiaal verlies en reiniging is niet zo simpel als wordt voorgesteld, u bent er wel een stief half uurtje mee bezig.

Daartegenover staat het goede spuitbeeld en de veelzijdige inzetbaarheid ( als u tenminste de geschikte nozzle's ofwel spuittips ) wilt aanschaffen. U heeft namelijk voor bijvoorbeeld het verspuiten van lak een andere spuittip nodig dan voor het verspuiten van muurverf, met bijbehoren mashfilters. Kijk u even naar de prijzen van deze onderdelen voordat u tot aanschaf over gaat.

Belangrijk is ook de vraag: hoe frequent ga ik het apparaat gebruiken en wat wil ik er hoofdzakelijk mee verspuiten.

Wilt u bijvoorbeeld deuren, kozijnen en panelen binnen met lak spuiten dan is het overwegen van een een HVLP spuit waard: deze heeft veel minder overspray ( dus minder materiaal verlies ) is kleiner ( u kunt hem onder de arm meenemen ) en makkelijker te reinigen.

Voor grote muuropervlakken is deze weer minder geschikt en komt de airless weer in beeld.

U moet eigenlijk eerst voor uzelf de "Wat wil ik ermee" vraag beantwoorden.
 

Mechas79

  • #3
Marleentje,

Ik zelf ben naar een Belgische importeur van een gelijkwaardig airless systeem gestuurd om 1 aan te schaffen en de details van deze te kennen.
Als voordelen zei men, geen tot weinig overspray dus weinig verlies: ze hadden de afzuiging van de spuitcabine uitgezet en konden na een paar testjes elkaar bijna niet zien, laat staan frisse lucht.
Een lak verspuiten met airless,(zoals bijv metallics) vergeet het maar, enkel met airmix, dus met luchtondersteuning en juiste fijne tip. (3 13 of 3 14)(niet elke airless ondersteunt dit)
Geen ideale apparaat om verschillende kleuren te verspuiten, het schoonmaken kost veel tijd zoals Kees ook meld.
Voordeel is ook dat je de verf, onverdund kan spuiten in de meeste gevallen,wij hebben zelfs voor de test een zeer hoog gevulde vullende primer (behoorlijk dik) met de knozzle 5 17 kunnen spuiten zonder verdunning.
Wat wel zo is, dat het een apparaat is, waar je heel snel vierkantenmetertjes mee kan doen in weinig tijd,(daar moet je het mee terugverdienen) met verhouding tot rollen van 1 kleur. Je kan inderdaad 150-200 micron nat verf verspuiten in 1 keer, ( zolang de verf dit natuurlijk toelaat) met rollen zit je op +- 80-90 micron nat.
Dit zijn mijn ervaringen met een soortgelijke systeem , dus inderdaad wat Kees zegt, wat wilt u ermee, vierkantenmeters spuiten of kleine oppervlaktes.

Hoop dat ik u iets heb kunnen helpen bij uw keus.
gr
 

Marleentje

  • #4
Bedankt voor jullie antwoorden!
Ondertussen ben ik al wat meer te weten gekomen over dit apparaat.
Het is de bedoeling om vooral vierkante meters te spuiten maar ik heb van de leverancier begrepen dat dit specifieke apparaat perfect is als je er misschien 1 keer in de maand een huiskamer mee wilt spuiten.
Omdat het toch de bedoeling is om vaker en meer vierkante meters te gaan spuiten valt dit apparaat af.

Omdat het toch een grote investering is probeer ik zoveel mogelijk informatie te krijgen.
Zijn er dingen die jullie me kunnen aanraden of waar ik op moet letten om mijn keuze wat te vergemakkelijken?

Groetjes Marleen
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #5
Bij diezelfde leverancier kan men u vertellen welk apparaat voor uw toepassing het meest geschikt is.

Zoals ik al eerder schreef moet u eerst de vraag beantwoorden WAT wil ik er mee, dus: wat is mijn gebruiksfrequentie, wat wil ik er mee spuiten ( alleen muurverf of ook lakverf ), waar pas ik het apparaat het meeste toe ( lege of bewoonde objecten ) en wat is mijn budget.


We hebben u uitgelegd wat de essentiële verschillen zijn tussen airless en HLVP. Daartussen is er ook nog Airmix. Dit is luchtondersteunend spuiten. Dus naast de airlesspomp unit heeft u dan ook nog een extra compressor nodig. U begrijpt dat naar gelang de hogere wensen daaraan ook de kassabon is aangepast.

Ik kan u wel aangeven wat voor u in mijn visie een beter geschikt apparaat is met voldoende capaciteit om 8 uur per dag meters te maken, kijk maar even in uw Pb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu