Ideeën bij maken van zitbank met 'bioscoopstoel' mechanisme

MarijkeB.

  • #1
Bij onze eettafel wil ik (vanwege ruimtegebrek) aan een kant een zitbank maken.

Vanwege het ruimtegebrek wil ik liever geen houten bank aan een stuk maken. Mijn voorkeur gaat uit naar een bank bestaand uit 3 soort ‘bioscoopstoelen’ (van hout niet van stof) die onafhankelijk van elkaar omhoog en omlaag geklapt kunnen worden.

Ik heb natuurlijk al op internet naar een soort bank gezocht maar datgene wat ik tegen kom zijn allemaal echte bioscoopstoelen. Op zich niks mis mee maar de stoelen hebben allemaal een leuning tussen ieder stoel. Deze leuning wil ik juist niet hebben.

Omdat ik op de ‘klapbank’ graag lang uit wil kunnen liggen/zitten had ik dus het idee om een ‘bioscoopstoel’ rij met 3 stoelen na te bouwen maar dan zonder de armleuningen en met op elkaar aansluitende zittingen.

Ik heb op internet al een voorbeeld van een klapmechanisme gevonden dat mij ideaal lijkt maar ik kan het mechanisme los op internet niet vinden (zie foto).

Heeft iemand een idee hoe ik de bank op de foto (zonder armleuningen) na kan bouwen of een soortgelijke bank, met misschien een ander mechanisme kan bouwen?

De bank moet in totaal 160cm lang worden en kan aan de muur bevestigt worden. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een op zichzelf staande bank.

Alvast bedankt,
Marijke

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De leuningen van de bioscoopstoelen weghalen ?
 

Techno tim

  • #3
Misschien kan je hier iets mee , ter inspiratie.

Zitting kan je uitklappen. Op internet vind je wel nog meer modellen enz.
 

MarijkeB.

  • #4
Jan schreef:
De leuningen van de bioscoopstoelen weghalen ?
Bedankt voor de tip. Heb ik ook al na gekeken.
Bij het model op de foto zou dat evt. nog lukken.
Bij de meeste bioscoopstoelen die op internet te koop staan zal dat ben ik bang niet lukken omdat het klapmechanisme vaak verbonden is met de armsteun. Of de armsteun en de rug van de stoel zijn van een stuk hout.
 

MarijkeB.

  • #5
Techno tim schreef:
Misschien kan je hier iets mee , ter inspiratie.
Zitting kan je uitklappen. Op internet vind je wel nog meer modellen enz.
Ik heb toevallig een tijd geleden op een rommelmarkt zo een kerkbankje gekocht. En ik zag inderdaad dat er nog meer op internet staan. Het idee is niet slecht.
 

JeeHaa

  • #6
Bioscoopstoelen kun je gewoon op marktplaats o.i.d. kopen. Een vriend van me heeft er drie op een rij op een verrijdbare standaard met blokkeerbare wieltjes. Hij haalt hem erbij als ie een feestje geeft. En het ziet er leuk uit. Hij heeft ze trouwens gekocht bij een opgeheven bioscoop...

JeeHaa
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu