Schoenenkast achter knieschot, ideeën?

Joete

  • #1
Hey allemaal,
Ik heb op mijn zolder knieschotten gemaakt. Moeten nog worden voorzien van deurtjes en afwerking, maar ik ben al aan het nadenken over de inrichting ervan.

Ik wil onze voorraad schoenen er onder andere in opslaan, maar dan wel op een praktische manier dat de schoenen makkelijk te pakken zijn zonder alles er uit te hoeven pakken...
Ik heb eerst zitten denken aan plankjes tussen knieschot en dak (in de diepte dus), maar dan kon ik niet alle schoenen kwijt. Toen zitten denken aan een soort carrousel, maar daar heb ik geen ruimte genoeg voor. En een verrijdbare kast, maar dat kost weer redelijk wat ruimte en maakt de overige ruimte erg nauw...
In onderstaande afbeelding (ff snel geschetst op mijn telefoon) eea geprobeerd te verduidelijken:


Tot nu toe zie ik alleen maar beren achter mijn knieschotten...maar misschien hebben jullie mooie/goede/praktische ideeën!?!?

Even wat info over de knieschotten:
De knieschotten zitten over de hele breedte van het huis (5100mm). Zijn voorzien van 2 openingen van 1200mm breed: 1200-1200-300-1200-1200mm (dicht-open-dicht-open-dicht). De diepte is 650 tot 850mm (ivm dakbeschot en afgetimmerde installaties).

Mocht er iets niet duidelijk zijn hoor ik het graag. Mochten jullie goede ideeën hebben hoor ik het nog liever!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Even los van de knieschotten die je al gemaakt hebt. Je kan schuine kasten gebruiken die je eruit trekt, en aan de zijkanten kan volstoppen met schoenen. Zie Kast op wieltjes onder schuin dak.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Je zou ook een paar stangen kunnen plaatsen en daar de schoenen met zo'n klem op kunnen hangen:
 

Joete

  • #4
Bedankt voor het meedenken.

De rollende kast had ik al gezien bij een timmertip op de website van een bekende bouwmarkt. Gaat bij mij helaas niet werken omdat ik een verhoogde vloer in mijn knieschotten heb. De zolder is nog niet voorzien van een dekvloer, dus daar moest ik wat hoogte voor reserveren...

Het hangen had ik zelf nog niet bedacht, maar lijkt mij dan weer te slordig...dus daar gaat mijn voorkeur ook niet naar uit.

Heb afgelopen dagen nog redelijk wat over nagedacht, maar ben bang dat ik toch uit kom bij een plank op het achterschot (aftimmering installaties) én een plankje tussen voor en achterkant...andere oplossingen die qua ruimte en bereikbaarheid praktisch zijn heb ik nog niet kunnen bedenken...
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Zijn de openingen voldoende om alle schoenen kwijt te kunnen of wil je kasten oid die je zijwaarts wegduwd?
 

Joete

  • #6
Even een tekeningetje gemaakt van de knieschotten zoals ze nu ongeveer zijn (boven-, voor- en zijaanzicht/doorsnede).


Heb dus over de gehele breedte (5100mm) 2 openingen van 1200mm breed. Daardoor wil ik de schoenen makkelijk bereikbaar hebben zonder dat de hele bodem vol staat en zonder dat ik de rest van de ruimte blokkeer of beperk.

Een bewegend element is, tenzij die alleen draait, een beperking van de ruimte omdat ik een stuk van de bodem vrij moet houden.

Iets wat naar buiten schuift is ook niet ideaal, omdat ik dan een lade-achtig element achter de deurtje moet hebben staan wat me weer de toegang beperkt...

Pfff...ik kon wel een vrouw wezen, zo zeuren :lol:

Ik zit nu zelf nog even te denken aan een horizontaal draaien carrousel (als de kipgrill van de slager :lol: ) Dat zou misschien nog wel een optie kunnen zijn voor de lage schoenen...laarzen van mijn vrouw moeten sowieso al apart.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Ik zou ter plaatse van de deurtjes er bakken inzetten die je eruit schuift of rolt (dus geen lades). Aan de twee zijkanten delen die je zijwaarts kan rollen.

Dan kan je héél veel schoenen kwijt :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu