IBC hottub met olievat-kachel, klus project

Lieuwe89

 • #1
 
 • Like
Waarderingen: Klusidee ralf
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Lieuwe89

  • #2
  4 jaar geleden is dit hersenspinsel gestart, nu is het project eindelijk in de maak. :mrgreen:

  kachel:
  15 meter rood zacht koper van 15mm diameter (30€ per 5 meter) van de hornhach, zit met een knelkoppeling in het vat. de spiraal/warmtewisselaar hangt op 20cm hoogte van de grond. de spiraal heeft geka slangkoppelingen aan de uiteinde. deze hebben een diameter van 32mm, perfect voor een zwembad-filter pomp van de boerebond (deze is van marktplaats.. zwaren tijden, maar je wil toch klussen?)

  het olie vat kost 15€ via marktplaats en heeft een inhoud van 200 liter.ik heb er met een slijptol een opening in gemaakt, met daarbij luchtsleuven voor de zuurstof toevoer.
  verder heb ik met een 125mm aluminium buis een schoofsteen gemaakt, wederom in de klushoek van de hornbach bij elkaar gezocht.
  (hittebestedinge kit zorgt dat alles mooi lucht dicht is)
  verder ga ik de kruizen van breda in het vat slijpen met een slijptol voor een chauvinistisch tintje.

  ibc container,
  kost zon 30 piek op marktplaats. zoals vermeld heb ik schoonmaak gedoe gehad, maar ook het vinden van een juist koppelstuk van de ibc tank naar de 32mm slang was een uitdaging. bij een loodgieters speciaal zaak vind je snel de juiste koppelstukken. de bovenkant van het vat kan je met een stanleymes verwijderen. ik heb een slinger feestverlichting met led aan de onderkant van het vat ''gekit'' hierdoor kan je de bodem van de tub tot dansvloer omdopen. (fotos hiervan zal ik nog maken)
  aandachtspunten:
  - koop een schoon vat als je kan.. ik zweeeer het je, de vetvlekken op mijn tuintegels hebben de vrouw hier in huis tot waanzin gedreven. dit geldt ook voor het IBC vat, de vetten resten die ik daar uit heb geboend, verstoppen nog steeds de put hier in de wijk.
  - houdt rekening met de plek waarop je de aansluitingen maakt op het vat voor de toe en afvoer van water. die pompjes zijn nogal mietig als ze water tot hoogte moeten pompen.. iig die van mij wel.
  - brand schoon hout in je vat, de stoffen uit geverfd of behandeld tuinhout kunnen je koper erg aanvreten! en die shit is duur dus beter ben je er zuinig op.
  - denk practisch, ik heb een opening aan de onderkant van het olie vat om warmte onder de warmtewisselaar te kunnen brengen, én om het later makkerlijk schoon te kunnen maken (as etc)
  - de verf brand van het olie vat, dit word dus uiteindelijk een groot roestkleurig vat.. door het inslijpen van een logo probeer ik er toch nog iets moois van te maken.
  - ik heb eerst zelf koperbuis willen buigen, door het met zand te vullen en om het vat te buigen. dit is een zware klus! niet de moeite wat mij betreft, heb de voor gedraaide gekocht.
   
  • Informatief
  Waarderingen: Klusidee ralf

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Ik heb het topic verplaatst naar de juiste rubriek.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  koop een schoon vat als je kan.. ik zweeeer het je, de vetvlekken op mijn tuintegels hebben de vrouw hier in huis tot waanzin gedreven.
  Dan heb je nu wel mooi meer ruimte in het badje, als je alleen bent. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
   

  Maddy Lots

  • #5
  Wauw dat heb je echt heel mooi gemaakt! Was ik maar zo creatief dat ik het ook in elkaar zou kunnen zetten hahha!
   
  Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
  1
  Gerelateerde onderwerpen
  Hottub van beton (HELP)

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu