HWA sifon zonder ontluchting mogelijk?

krips

  • #1
Beste klussers,

Ik ben aan het verbouwen en zit met een uitdaging. De nieuwe keuken en het nieuwe toilet beneden zijn aangesloten met een nieuw circuit afvoer die onder de kruipruimte direct via de buitenmuur op het riool in de steeg zijn aangesloten. Dit was de kortste weg en hiermee zijn de oude gresbuizen in de achtertuin niet meer actief.

Ook het HWA is op dit nieuwe circuit aangesloten. Ik woon in een oud huis en heb geen gesplitst systeem. Het nieuwe circuit heeft echter geen ontluchting via boven en het dak. Uit de nieuwe regenpijp komt (dus) een stanklucht, direct bij een raam. De loodgieter zei doodleuk, "dan moet je het raam dicht houden". Dat is uiteraard geen optie. Dus gaf hij aan een sifon te willen plaatsen onder de grond aan dit deel van de HWA. Ik vertrouw het echter niet meer. Zie bijgevoegde schets. Mag hier een sifon komen? Heeft de rest van dit circuit dan nog genoeg ontluchting/beluchting via de bestaande standleiding?

afvoer-sifon.png
 

ADDave

  • #2
Ja dat kan en zou daar ook moeten zitten.

Overigens zou ik een andere loodgieter zoeken als je zo'n reactie krijgt.
 

krips

  • #3
Dank ADDave. Dus het is geen probleem dat het deel beneden geen 'eigen' ontluchting heeft? Het is qua meters best een stuk naar het oorspronkelijke systeem namelijk.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
er zit nog een hwa na de keuken dus er blijft op dezelfde leiding een ontluchting, alleen bij volle belasting van de hwa kunt u borrelgeluiden gaan krijgen
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu