Hulp gevraagd labyrint schoonmaken

Henry70

  • #1
Mijn labyrint ziet er verstopt uit ,is deze schoon te krijgen door de vaatwasser met een middel te draaien ? zo nee hoe krijg ik het labyrint er uit om hem schoon te maken ? type Bosch SMV84M10EU/65

Mvg Henry


 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wat je zou kunnen proberen is om in het zeepbakje van de vaatwasser te vullen met soda en hem leeg op de hoogste temperatuur te laten draaien.

Bij mijn eigen vaatwasser heb ik het labyrint gedemonteerd en door alle pijpjes een vetverwijderaar gespoten. Door het labyrint te kantelen en kiepen zorgen dat er op de meest vervuilde plekken het schoonmaakmiddel komt. tijdje laten liggen en doorspoelen met de tuinslang.
Een paar keer herhalen.
Hoe je hem los moet halen kan ik zo niet zien. Maar met een beetje goed kijken en nadenken moet het wel lukken.
Soms moet je een borgveertje verwijderen om een slangetje of pijpje los te kunnen halen.
 

Henry70

  • #3
Bedankt voor de info
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
In de meeste gevallen word dit labyrint als boosdoener gezien van compleet andere problemen.
Los maken is lastig, zit van binnenin aangedraaid linksonder met een kunststof ontluchtingsmoer die bereikbaar is vanuit de kuip.
Hierachter zit weer een afdichting die vaak lekkage veroorzaakt.
Om welke reden wil je dit reinigen?
 

Henry70

  • #5
De reden is dat hij verstopt is.Als ik hem op kop zet en water in één van de 2 linker buizen (op de foto links)zakt het water helemaal niet weg ,Het is het eerste kleine stukje wat het tegen komt in het smalle gangetje. De machine is bij een monteur geweest voor reparatie heeft een lekkage verholpen.De monteur vertelde dat alles goed werkte.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Daar moet ook helemaal geen water in wegzakken dat is een ontluchting van de afvoer en als je hem op de kop houd wordt deze afgesloten.
Nogmaals wat is het probleem echt met de machine?
 

Henry70

  • #7
Het probleem was een lekkage ,er lag water op de bodem.De monteur heeft dit opgelost.Dit had niets met het labyrint te maken. Zelf vind ik het labyrint er echt verstopt uitzien. Heb ergens op het internet gezien dat de zeep die je in de pijpjes schud kan zakken,dus ik dacht dit moet bij mij ook zakken,dus ik denk nu dat die hartstikke verstopt zit.Er is geen probleem met het machine momenteel.Zie hier een foto van een ander die aan het schoonmaken is ,de rode zeep gaat door het smalle gangetje
 

Henry70

  • #8
Heb de laatste tijd wel gemeend dat het geluid anders was alsof het water niet goed weg kan. Of dit klopt weet ik niet zeker, de monteur heeft de vaatwasser gecontroleerd en zij dat het in orde is.Nu het machine open ligt wil ik het ook gelijk goed schoonmaken
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu