Hulp bij oplossing stank

Margreth

  • #1
Hallo,

Wij hebben onlangs de ombouw van de meterkast vervangen met bouwhout wat wij overhadden. De vorige bewoners hadden er een kast omheen, maar omdat hiet schimmel in zat hebben wij deze verwijderd.

Nu lopen er (vermoedelijk) verwarmingsbuizen naar beneden en is het dus open. Ik heb het dicht gemaakt met losse stukjes hout en karton, maar als het geregend heeft, komt er een stanklucht naar boven.

Nu is mijn vraag eigenlijk; is het verantwoord om dit gat te dichten?
En heeft iemand misschien een leuk, ruimtebesparend idee voor een ombouw van de meterkast?
 

Fiesiekus

  • #2
Misschien beter eerst die stanklucht op te lossen, i.e. kijken waardoor dat veroorzaakt wordt.

Verder is de vraagstelling mij niet duidelijk: wilt u de kast nou vervangen? En wat is er met die verwarmingsbuizen? Hoe lopen die?
 

Gerrit

  • #3
Die c.v.-buizen komen vermoedelijk uit de kruipruimte en gaan door een leidingkoker naar de verdieping(en) Dat gat naar de kruipruimte kan gerust worden dichtgemaakt zolang er maar iets om de buis blijft zitten waardoor deze nog kan werken.
 

Fiesiekus

  • #4
Dan kan je het gat dus dicht-purren? Ik heb althans veel gaten waardoorheen CV-leidingen liepen, op die manier gedicht. Scheelt inderdaad veel; komt geen muffe lucht meer uit de kruipruimte in de kelder en meterkast.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #5
Zou het toch niet verantwoord zijn om na een regenbui de kruipruimte te inspecteren? Als de lucht permanent is zou het gewoon muffe lucht uit de kruipruimte kunnen zijn, maar het gegeven dat het na een regenbui stinkt kan betekenen dat er iets mis is met de riolering?
 

Margreth

  • #6
Ja ze lopen inderdaad naar de kruipruimte.
Bedankt voor de snelle reacties! :lol:





 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #7
Foto's zijn geplaatst! :wink:
 

Fiesiekus

  • #8
Denk dat 't netjes is om dat karton als sjabloon te gebruiken op een net stukje multiplex o.i.d. Grote gaten dichtpurren geeft een rommelige en onregelmatige afwerking.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu