Hulpmiddelen voor buigen profielen

Ronnysus

  • #1
Ik zou graag zelf een tuinstoel uit metaal maken, zijn er handige hulpmiddelen om metalen profielen te buigen. Ik weet dat geen links naar winkels of merken mogen worden doorgegeven. Maar op welke zoekwoorden moet ik zoeken op google? Ik zoek dus hulpmiddelen om metalen profielen (bv buizen van 5cm diameter), maar ook stangen (van bv 4 op 1 cm) te buigen in het 2 dimentionaal vlak. Welke hulpmiddelen kan ik hiervoor gebruiken om dit een beetje deftig te maken?
 

Kloek77

  • #2
Maak een gedetailleerde tekening precies zoals u het hebben wilt.
Ga daarmee naar een metaalbewerkingsbedrijf en vraag of ze het willen maken terwijl u meekijkt.

Ga anders eens oefenen met stalen cv-pijp 22mm en een buigtang die u kunt huren, misschien kan het daar wel mee.
Een buisdikte van 5 cm lijkt me erg fors voor een stoel.
 

Flat4ever

  • #3
Pijpenbuiger bedoel je. Hydrolische werken heel mooi een makkelijk met een potkrikje. Zijn nog geen eens zo heel duur kan ik me herinnneren.

Succes.
 

Black Knight

  • #4
Hebben hier zelf een handig apparaat voor dit soort dingen. Is op basis van een liggende krik met een verstelbare metalen constructie op die de staaf/buis tegenhoudt. Zowel de "kop" van de krik als de delen die tegenhouden zijn verwisselbaar waardoor men makkelijk kan kiezen tussen wijde bocht/korte knik en verschillende profieldiktes. Is echter al een hele tijd thuis en weet niet waar we het ooit gekocht hebben en wat die gekost heeft. Laatst zelfs volle staven van 3cm dik mee geplooid.

Lijkt hierop maar dan zonder poten en met verstelbare kader:
 

Leduc

  • #5
Buizen van 5 cm.... Ik ben erg benieuwd naar het ontwerp van de stoelen. Ben je niet bang dat ze niet meer te tillen worden ?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu