Hulp bij hoogte bepalen TAF muur Drain

Wakez

  • #1
Beste Klussers,

Wij zijn in onze badkamer aangekomen bij het tegelen. De bak van de (Bekend drain merk) is al gemonteerd en zit in de cement dekvloer.

We willen nu gaan betegelen en dit model heeft een Tile Adjustable Frame (TAF) en is een muur versie. Dat betekend dat er aan de zijkanten en de achterkant metalen verlengstukken zitten waar de muurtegels opgezet worden.

Het volgende staat in de handleiding: Het frame in douche goot, tegel er tegen aanleggen en met behulp van de plastic voetjes de benodigde hoogte instelling bepalen. Deze voetjes op de bepaalde instelling plaatsen.

Nu zou je hierna de goot erin moeten plaatsen en vastkitten. Mijn tegelzetter heeft geen ervaring met deze specifieke TAF versie drains en wij vragen ons nu af of er niet hoeft gecompenseerd dient te worden voor de lijm die onder de tegels word aangebracht. Dit word niet meegenomen in de
hoogte bepaal manier. (althans hoe wij dit opmaken uit de documentatie.) Omdat het een muur versie is kan ook achteraf de hoogte niet meer worden aangepast omdat de muur tegels erop vallen.

Heeft iemand hier ervaring mee hoe dit aan te pakken?

Verder moeten de rvs flensen ondersteund worden (ik heb de versie waarbij deze nog aan de drain zijn bevestigd). Hoe kan ik dit het beste doen ?

De zij flensen zijn rvs hoek profielen (extentie stukken) die ivm een schroefje aan het frame gemaakt word maar hier zit een kleine spleet tussen waardoor water er door heen zou kunnen. Moet tussen het extentie stuk en het frame wellicht kit voegen zodat hier geen water door heen zou kunnen?Alvast bedankt
 

JeffreyD94

  • #2
Als het goed is zit rondom de bak een meegeleverde membraam welke een gegarandeerde afdichting zorgt. (Zie link.)
Deze moet wel ook behandeld worden met het rode pasta.

In de link staat ook uitleg over hoe je de TAF moet toepassen, meerekenen van lijm gebeurd niet omdat je eigenlijk wilt dat het gootje iets lager zit. Deze word vervolgens afgekit, bij sommige gootjes zal onder de kit een secondair afvoer lijn zitten om doorgedrongen vocht onder de tegels af te kunnen voeren, staat in de documentatie indien van toepassing. Het afwerkrooster komt wel gelijk te liggen met de vloer als ik mij niet vergist.
Als je wilt uitmeten kun je iets onder de tegel leggen wat als de lijm dikte moet voorstellen. Zo krijg je een goede inschatting van of het allemaal wel goed gaat.

LINK:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu