Huis verven met verfspuit wagner

Gerritje

  • #1
Hoi allemaal,

Ik ga mijn hele huis verven met latex (wanden en plafond) Nu heb ik van Wagner een verfspuit gezien, maar werkt dit???? Kost 149 euries, maar ik ben bang dat het eventueel zo'n tell-sell miskleun is. Wie heeft hier ervaring mee?
Alvast bedankt!

Ger
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Spuiten is een kwestie van ervaring. Sommige vinden het resultaat best aanvaardbaar, andere vinden dit soort spuitmachientjes spetterende inktpotjes.

Op marktplaats worden ze legio aangeboden. U hoeft dus niet eens een nieuwe aan te schaffen. Ik denk dat u doelt op de 665 aan uw prijsindicatie te zien. Deze heeft een 1 liter beker waar u niet zoveel mee kunt op grote wandoppervlakken.

Het is dus vaak bijvullen.

Nogmaals, het is een kwestie van waar u de lat neerlegt. Verwacht geen prachtig egaal spuitwerk voor die prijs, maar misschien hoeft dat voor u ook niet.
 

Gerritje

  • #3
Bedankt voor uw snelle reactie!
Het gaat mij erom dat ik niet steeds met de verfroller in de weer ben. Volgens de handleiding hoef je ook niet alle randen af te plakken....
En hoe zit het bij zo'n appparaat met morsen of verfnevel?

Ger
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
U moet wel degelijk de randen afplakken als u met verschillende kleuren gaat werken. Dat moeten wij zelfs met professionele apparatuur.

Fabrikanten doen het voorkomen of alles soepeltjes verloopt, maar goed spuiten is verre van dat. U moet er dus moeite voor doen.

U moet ook ervaring met spuiten opdoen: beweeg de spuit parallel
aan de muur op ca 30 cm. afstand er vermijdt heen en weer zwaaien met de arm. U krijgt dan in het midden een hoop verf en aan de kanten weinig.

Ook een juiste verdunning is van belang: te dik? Verstopping en gepruttel uit de nozzle.
Te dun? Verf loopt van de muren. Niet te vergeten: de juiste Kamer temperatuur!

U gaat nu vragen: ja maar hoe dik of dun dan. Kijk, dat is nu de ervaring die je moet hebben en dit kun je alleen proefondervindelijk uitproberen. Een goede indicatie is een DIN cup4 meting: de verf moet binnen een aantal seconden door de cup zijn gelopen. Misschien wordt zo'n cupje bij de spuit geleverd.

Neem in ieder geval een paar stukken board of gipsplaat en oefen daar eerst op.
 

Jojo123

  • #5
Let er ook op dat je geen kalk in je muren en plafond hebt zitten! Voor meer info zie:
hier.
succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu