Houtskelet op bestaande muur?

Stinnav

  • #1
Goedemiddag,

Ik wil een verlaagd plafond in mijn huis verhogen. Aan de ene kant hebben we een doorbraak gemaakt en een balk gemonteerd waar het nieuwe plafond aan gemonteerd kan worden. Aan de andere kant ligt het huidige plafond op de buitenmuur. (Zie foto) Ik zit even te kijken wat de makkelijkste manier is om dit op te hogen. Het moet 20cm omhoog.

Kan ik op de bestaande muur houten staanders zetten waar vervolgens mn liggers op gemonteerd worden? Of is er een reden om dat af te raden.

Mvg.

IMG_20230625_125432.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik begrijp je vraag niet. Een bestaand plafond verhogen doe je door het oude plafond te slopen en een nieuw plafond op de gewenste hoogte te maken.
 

Stinnav

  • #3
Sorry, misschien was ik niet duidelijk. Het plafond ligt nu op de bakstenen muur. Ik wil het verhogen door die op te hogen met hout, en daar het nieuwe plafond aan vast te maken. Dus in plaats van opmetselen bijvoorbeeld.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Je wilt niet het plafond verhogen, maar het dak (of de verdiepingsvloer) om er vervolgens een nieuw plafond onder te monteren.
 

Stinnav

  • #5
@Walker Je hebt gelijk, dak excuses. Er ligt geen verdieping op.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Aha, daarom is een correct gebruik van termen zo belangrijk. Een plafond is een visuele afwerking, als er een dak verhoogd moet worden, komt er veel meer bij kijken.

De muur ophogen met hout kan. Zorg er wel voor dat het gebouw stabiel blijft, het dak doet meestal ook mee. Het beste is om er een deskundige mee te laten kijken als je zelf weinig ervaring hiermee hebt. Controleer ook of er een vergunning nodig is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu