Houtrot in binnenafwerking dakraam

JaLan67

  • #1
In een hoek van de binnenafwerking van het dakraam is houtrot ontstaan. Hoe kan ik dit het beste repareren zonder de hele binnenafwerking te vervangen?
Ook een stuk van het deel met verf onder het blootliggende deel is verrot.

IMG_20240605_213959.jpg
IMG_20240605_214035.jpg
 

Robbie's

  • #2
Ik heb jaren geleden hetzelfde gehad.

1. Allereerst moet je hout goed droog zijn. Bijvoorbeeld een week de zon er op laten schijnen
2. Alle houtrot goed wegsteken. Dat kan meer zijn dan je denkt maar moet gebeuren. Afsteken totdat je al het zachte hout hebt weggehaald
3. Twee componenten hout vuller gebruiken om hout weer te vullen. Misschien dat dat twee keer moet gebeuren. Als ik hout herstel plaats ik meestal een stukje plat hout (bijv roerhoutje om verf mee te roeren) met een paar spijkertjes zodat ik het hout mooi strak kan vullen met 2 componenten. Door fouten geleerd dat ik dan beter wel even schilders plakband op dat houtje kan plakken zodat ik later na uitharding dat houtje weg kan halen zonder de twee componenten per ongeluk weg te trekken. Het plakband kun je dan daarna van je aangebrachte 2 componenten materie afhalen
4. Glad schuren
5. 2 x in grondverf
6. 2 x aflakken

Let op dat juist die onderste kopse kant goed in de verf wordt gezet. Daat gaat het als eerste rotten en dan trekt het vocht naar boven.

Na uitharden verf zou ik het nog licht afkitten met anti crack acrylaatkit. Vooral bijvoorbeeld in die kleine spleet net onder het houtrot en tussen de twee witte gedeeltes. Ik zou hett dan gelijk ook doen in de hoekjes en waar houtdelen elkaar raken na reparatie. Kun je ook doen voordat je 2 x in grondverf zet en aflakt. Kun je de kit gelijk meenemen met verven.

Succes.
 
Laatst bewerkt:

Robbie's

  • #3

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu