Houtkachel zonder schoorsteen

Chathanky

  • #21
We zien de ideeën vanzelf wel weer verschijnen.

Als het maar geen nachtmerrie wordt dat je door potkachels achtervolgt wordt. :mrgreen:
 

H@ns

  • #22
Lekker geslapen?!
Als je de afvoer van de afzuiging nou eens door de muur naar buiten liet gaan?
En als het een authentieke twee-kanaals schoorsteen is dan heb je twee kanalen van 150 vierkant, daar kun je best een flexibele pijp in laten zakken voor een houtkachel met uitgang 125.
Misschien zit er ook nog ergens een rookkast in dan kun je er helemaal makkelijk bij!
 

Chathanky

  • #23
Soms ben je geniaal H@ns, zeker goed geslapen? :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Ik sluit me bij Chathanky aan, klasse.
 

Estherdeeerste

  • #25
Maar ik neem aan dat een rookkanaal niet een meter of 5 horizontaal onder gipsplaten door mag lopen. Als ik het advies van de afzuiger opvolg dan komt mijn kacheltje tussen de keukenkastjes te staan. (met een potkachel kan ik dan meteen koken.

Denk dat niemand dat heeft en het wel bijzonder is maar niet helemaal de bedoeling.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Uw laatste bericht geeft aan hoe belangrijk het is om direct voldoende informatie te verschaffen, sommige zaken kunnen dus nu uitgesloten worden.

Jammer van het goede idee van H@ns.
 

Jacco

  • #27
In tegenstelling tot voorgaande berichten is het wel degelijk mogelijk om een pijp in het riet aan te brengen. Een pijp in de muur kan niet.
Op het dak kan een dubbelwandige r.v.s. pijp aangebracht worden.

Deze hoeft als er een goede vonkenvanger wordt gebruikt ook niet boven de nok van het riet uit tekomen. Ik zou dus een expert laten komen om jouw situatie te beoordelen
 

Fiesiekus

  • #28
Voor zover ik nog iets kan toevoegen; het aanleggen van een dubbelwandige RVS pijp is wel te doen zeker bij niet al te hoge huizen. Afhankelijk van het kachelvermogen is de kleinst toepasbare binnendiameter 125 mm. Er bestaat een merk dat niet omkokerd hoeft te worden maar gewoon kaal al aan het bouwbesluit voldoet.

Wel een kachelspecialist raadplegen i.v.m. met het rietendak en de vereiste vonkenvanger. En ik dacht dat i.v.m. met de vereiste trek dat de uitmonding wel boven de nok uit moest komen. Maar zeker ben ik daar niet van... dus de specialist raadplegen en dan horen wij er van?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu