Houtkachel in schouw plaat plaatsen en warmte van de schouw

Kevf

  • #1
Sinds kort hebben wij een houtkachel in huis die we zo nu en dan gebruiken als bijverwarming en natuurlijk voor de gezelligheid.

We hebben een schoorsteenveger langs laten komen en vervolgens de kachel geplaatst zoals op de aangehechte foto.

In de verf van de schouw zitten nu wat (warmte?)bobbeltjes. Ik twijfel of het door ons komt, aangezien de vorige bewoners ook op hout stooktes. De afstand van de kachel tot aan de onderkant van de schouw is 19cm. Ik heb het zelf nog niet meegemaakt dat het hout te warm is om aan te raken. Aan de andere kant wil ik natuurlijk problemen voorkomen.

Dit weekend wil ik in de schouw (echt in de schouw aan de bovenkant, dus niet er voor) dit weekend een brandwerende plaat plaatsen zodat de warmte minder de schoorsteen in trekt. Ik kan me echter voorstellen dat de warmte van de schouw zelf hierdoor oploopt.

Ik vraag me af of ik het zo op de juiste manier doe of dat ik beter voor een andere oplossing kan gaan (kachel meer naar voren, schouw aan de voorkant dicht maken etc).

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Maak even een foto waar iets meer van de spouw te zien is en dan recht voor de kachel.
 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #3
Idd even een foto maken van de onderkant die je dicht hebben wil.en van de aansluiting van de kachel.[boven of achter?].
 

Kevf

  • #4
Excuus, de foto is inderdaad wel erg matig. Bij deze een betere:

 

Kevf

  • #5
Niemand?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu