Houten wand betegelen gipsplaat

Jkupers

  • #1
Het volgende; ik ga in onze keuken een aantal dingen vervangen, waaronder de werkbladen en de tegeltjes op de muur. Achter de keuken heeft een deur gezeten en die is ooit door een vorige bewoner met wat houten platen en isolatie dichtgemaakt, daar zijn weer tegeltjes overheen geplakt. Niet een ideale situatie want ik kon de tegeltjes er grotendeels weer met de hand afhalen. De houten plaat zit ook niet goed vast want je kunt hem in het midden gewoon een paar centimer heen en weer laten veren.
Wat is nou de handigste manier om toch op een nette manier weer nieuwe tegeltjes te plakken? De hele plaat vervangen/beter vastmaken voel ik weinig voor want dan moeten de kastjes eruit en dan ziet het stucwerk er niet meer uit. Ik kan natuurlijk de achterwand volledig bekleden met gipsplaat en dat met voorstrijk oid gereed maken voor de tegeltjes.
Aan de andere kant van de muur zit ook een houten plaat en daar heeft de stucadoor destijds gewoon wat spul overheen geplakt en daar weer overheen gestuct. Is dat mogelijk?



Links stukje onttegelde muur en klein stukje stucwerk
Midden is houten plaat (gedeeltelijk beschilderd)
Rechts gedeeltelijk onttegelde en betegelde muur
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Het beste is in dit geval, om er inderdaad een gipsplaat tegen de gehele muur te plaatsen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Of de opening dicht metselen.

In ieder geval de houten plaat verwijderen en een goede oplossing maken. Gipsplaat tegen een verende achterwand monteren heeft niet veel zin. Beter nu goed doen dan weer een halve oplossing.
 

Jkupers

  • #4
Ben met je eens dat dichtmetselen de beste oplossing zou zijn, maar het is al meer werk dan gepland en dan komen er nog meer zaken bij kijken. Dat is het nadeel met dit soort dingen, elk onderdeel van de klus levert weer nieuw werk op, en dat op zijn beurt ook weer nieuw werk. Het begon als een simpele opknapbeurt van de keuken...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu