Houten voorzetwand 8meter

Marcelcee

  • #1
Beste experts,

In mijn nieuw gemaakte aanbouw bestaat 1 lange muur uit een scheve scheidingsmuur met de buren. Deze muur is 8 meter lang en het verschil bedraagt maximaal ongeveer 35cm. Het verschil wil ik opvangen met een voorzetwand.

Mijn idee was om aansluitend op die scheve muur een frame te maken met houten balken van ongeveer 50 x 70mm op de vloer, muren en plafondbalken. Dan regelwerk voorzien in dezelfde houtmaat. Hierop osb-platen en direct daarop gipsplaten en stukwerk. Er komen geen keukenkastjes oid aan te hangen.

Iemand tips? Zie ik iets over het hoofd?

Waar ik over twijfel: heeft zo'n lange voorzetwand ook om de zoveel cm een bevestiging aan de scheve muur nodig?

En de ruimte wordt keuken, dampdichte folie voorzien? Isoleren was ik niet van plan omdat de scheve muur aan de buren grenst. Maar aan de andere kant, ik heb nu toch de kans en zijn de kosten ook weer niet...


Grove schets geupload.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat is er achter die muur?
 

Marcelcee

  • #3
Voor de helft woonkamer van de buren en voor de helft soort bergruimte (binnenshuis). De spouwmuur is lang geleden ietwat geïsoleerd met soort glaswol.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het temperatuursverschil tussen de beide ruimtes zal niet groot zijn dus is een folie niet nodig.
 

Ace

Specialist Wanden
  • #5
Waarom gebruik je niet gewoon metalstud profielen U 50 onder en boven bak en C 50 standers h.o.h. 60 cm is goedkoper en sneller :mrgreen:
 

Marcelcee

  • #6
Ja dat heb ik overwogen, maar nog niet eerder mee gewerkt. Dat houdt me enigszins tegen. En er komen wel hoge keukenkasten tegen de muur. Als ik die evt moet vastzetten dan heb ik met hout gemakkelijker in een dwarsregel voorzien om in te schroeven.
 

Ace

Specialist Wanden
  • #7
Als je metalstud gebruikt kun je de osb platen gewoon met plintschroeven of fermacell schroeven vastzetten op de staanders en daarna gips eroverheen.De uiteinden van de osb platen hoeven niet op een staander te eindigen. Door de messing en groef krijg je gewoon de stevigheid als je half steens verband plaat.
 

Marcelcee

  • #8
Bedankt voor de tip! Ik ga het zeker nog nader bekijken.
 

Marcelcee

  • #9
Het is toch hout geworden, gevoelsmatig makkelijker mee te werken. Vervolgens eerst de leidingen plaatsen en dan osb erover. Ook nog horizontale versteviging maken.

Gedeelte van voorzetwand:

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #10
Heb je ruimte over, dat je zomaar 1,5 m2 op kun offeren? Wellicht kun je aan de kant van de 35 cm verschil een inbouwkast maken....

Ga je de wand ook isoleren tegen geluid?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu