In bestaande hal ruimtes maken. Voorzetwanden hout of metaal

Mrfreeze

  • #1
Beste mensen,

Ik wil graag in een bestaande hal (zie foto) een aantal ruimtes (laten) maken van 6x6x3 meter. Voor de indeling zie bijlage. Ik weet alleen niet zo goed waar ik moet beginnen :)

De ruimtes moeten geluid goed isoleren, en daarom dacht ik qua scheidingswanden aan het SoundBloc-systeem van Gyproc (dubbele metalen profielen van elk 10 cm breed, opgevuld met steenwol, met aan beide kanten meerdere lagen gipsplaten.

Maar er moet uiteraard eerst een dragende constructie gemaakt worden en daar vind ik helaas maar weinig informatie over. En de informatie die er is, gaat meestal uit van buiten-bouw.

Hoe ga ik te werk om de constructie te (laten) ontwerpen en berekenen? Kan ik het beste kiezen voor hout of voor metaal? Gaat het überhaupt lukken om (op een betaalbare manier) 6 meter te overbruggen qua plafond? Maakt het veel uit of ik kies voor een plat plafond of een 'puntplafond'? Hebben jullie tips qua bronnen met informatie hierover?
Ik wil best een constructeur inhuren voor advies, maar dan wil ik wel een concrete vraag neer kunnen leggen :)

Alvast heel erg bedankt.

Gr,
MrFreeze

Hal:


Indeling:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze vraag voldoet denk ik niet echt aan de doelstelling van dit forum...

Als het alleen een plafond betreft, hoeft het natuurlijk niet de 6m te overspannen, alle wanden kunnen meedragen. Kijk vooral naar kant en klare systemen voor in bedrijfshallen. Prefab units zijn ook een mogelijkheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu