Houten vloer over plavuizen heen, kan dat?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo, in mijn huis liggen plavuizen en ik wil graag zo'n houten vloer, van die planken met zo'n naad. Kan ik die houten vloer gewoon over die plavuizen heenleggen of moet heel die K*Tvloer eruit???
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Hoi Chantal,
je moet met een paar dingen rekening houden, de houtenvloer kan je er opleggen mits je een onderlaag gebruikt, er van uit gaan dat de tegels allemaal vast zitten, en het grootste probleem is denk ik: dat je de deuren allemaal in moet korten als je erdat voor over hebt dan is het te doen.

In ieder geval wens ik je veel succes.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Wij willen een huis kopen, maar hierin ligt een tegelvloer met vloerverwarming. Wij willen deze vloer verwijderen en er een houten vloer / parket inleggen. Is het mogelijk de tegelvloer te verwijderen, zo ja op welke manier, en wat tref je aan onder de tegelvloer? Zou het dan mogelijk zijn de vloer te egaliseren en vervolgens de nieuwe vloer erop te leggen? Het is nogal een groot oppervlak, met diverse deuren en wij hebben geen zin om alle deuren in te korten. (mits het echt niet anders kan). De vloerverwarming moet natuurlijk worden uitgeschakelt. Zou dit alles een flinke klus zijn? B.v.d.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Wij hebben 2 jaar geleden een houten vloer over een plavuizen vloer heen laten leggen. De vloer is is vastgelegd ( gelijmd na etsen van de tegels) en tot op heden hebben wij hier geen spijt van. Wel hebben wij de vloerverwarming uitgeschakeld. Wij hebben voor deze oplossing gekozen omdat dit aanzienlijk minder werk is dan de tegelvloer verwijderen en de vloer daarna weer egaliseren. Wel moesten inderdaad de deuren ingekort worden, dit hebben wij laten doen maar dit is voor een vakman een fluitje van een cent.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu