Houten vloer behandelen

GreytPlace

  • #1


Hallo allemaal,
Ik heb een (lelijke) houten vloer waar de splinters af komen van het gebruik. De toplaag is op de meeste plekken al helemaal afgesleten met als gevolg dat de vloer ruw is en moeilijk schoon te maken omdat het water er snel intrekt.
Ik zou hem zo graag mooi hebben maar ik weet niet waar ik moet beginnen.
De planken lopen ook allemaal een beetje hol (misschien ook onder water gestaan?) dus als je gaat schuren dan moet er echt een heel groot stuk af.
Anyway, zoals ik al zei hoe kan ik dit netjes krijgen? Ik ben niet zo’n klusser maar heb ook geen vakman budget zeg maar.
Dusseh.. help?!
 

De Bob

  • #2
Huur een blokmachine met schuurpad, en maak de vloer eerst netjes en vlak, daarna kunt u olieën/beitsen/lakken/schilderen enz. Wat u wilt.

De hoeken met bandschuurmachine/vlakschuurmachine/delta. enz.
 

GreytPlace

  • #3
Dank voor de reactie.
Moet ik de vloer dan eerst schoonmaken of kan ik hem vuil behandelen zeg maar?
 

De Bob

  • #4
Ik zou hem eerst ontvetten/reinigen met de bekende middelen/ontvetters, b.v
St..m..c, anders schuurd u het "vuil" erin.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Wat is een blokmachine?

Een schuurpad is niet geschikt om veel materiaal van de planken af te halen, de vloer moet zoveel geschuurd worden dat het schotelen van de planken niet meer te zien is, anders heeft het geen zin de vloer te schuren.
Huur een parketschuurmachine met schuurschijven of laat het doen, het is een precies karweitje met het zachte hout dat u hebt, de machine iets schuin en er zitten sleuven in het hout.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu