Houten verhoging wasmachine en droger

cilinder

  • #1
Ik wil mijn wasmachine en droger (staan naast elkaar) iets verhogen, zodat de deurtjes over de wasmand heen bewegen ipv er net tegen aan. En ik wil zorgen dat ze op hun plek blijven. Nu staan ze op laminaat en lopen ze nogal. Laminaat gaat er uit dus dit is een goed moment om er iets aan te doen :-)

Ik heb nog wat balkhout liggen (50x75) en ook wat platen OSB. Ik dacht om een plaat OSB te zagen op 125 x 60, met daaronder een frame van balken, langs de zijden en 2 dwars op 1/3e en 2/3e. 7cm omhoog is meer dan genoeg. Het geheel leg ik dan direct op de vloer (beton/zandcement).

Waar ik bang voor ben is dat de wasmachine nog blijft lopen, en dat het misschien gaat klepperen? Helpt het om de verhoging vast te kitten/ schroeven, of geef je dan juist trillingen door aan de rest van het huis?

* toevoeging: ik kies voor hout ipv bv ytongblokken omdat de ruimte over 1-2 jaar zeer waarschijnlijk verbouwd gaat worden. Iets dat weggehaald kan worden heeft daarom voorkeur.
 

Balpen56

  • #2
Vastkitten of schroeven zou ik niet doen, denk niet dat dit goed is voor de machine. Ik zou rubberen dopjes/pootjes onder het frame bevestigen om hiermee de trillingen zoveel mogelijk te verkleinen.
 

cilinder

  • #3
Ik bedoelde niet de machine vastzetten, maar de verhoging aan de vloer ;-) Maar het geheel op rubber is wellicht een goed idee!
 

Bademutze

  • #4
Niet doen, is vragen om problemen, en zeker niet gaan stapelen met rubber ed.moderne toestellen worden steeds lichter en hebben een zeer stabiele ondergrond nodig, bij voorkeur op een betonnen vloer,hout gaat veren en geeft probleme.
 

cilinder

  • #5
Ok, en als ik twee platen op elkaar op de vloer vastboor, is dat stabiel genoeg? Ik hoef maar 3-4cm omhoog.
 

Charel

  • #6
De ondergrond moet inderdaad stabiel zijn maar dat wil echter niet zeggen dat dit niet kan met een houten sokkel op de manier zoals door @cilinder beschreven.
Stabiel wil in dit geval zeggen dat je de sokkel onbeweegbaar bevestigd aan de ondergrond. Als je net voor de voorste pootjes van de machine een dun latje bevestigd op de sokkel dan kan het toestel ook nooit van zijn plaats wegtrillen.
Het hoger plaatsen van zulke toestellen is niet enkel handig opdat de wasmand er dan beter onder past maar vooral omdat uw werkhouding hierdoor veel beter is. Ik zet zulke toestellen eerder 40 cm hoger dan 10 cm en dan bij voorkeur ingebouwd in een kast.
 

cilinder

  • #7
Helder @Charel! Ik ga het proberen :-) Is onbeweegbaar bevestigen te doen met montagekit of raad je slagpluggen aan?
 

Charel

  • #8
Ik ben niet zo'n voorstander van slagpluggen en zou dan eerder schroeven gebruiken.
Maar ik heb het gevoel dat montagekit of een combinatie van de twee hier beter is omdat dat wellicht beter de eventuele trillingen kan dempen.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #9
Hout zorgt er vaak voor dat je de machine beter door het gehele huis kunt horen of je moet het helemaal massief maken anders gaat de holle ruimte er onder werken als klankkast.

Neem als alternatief gewoon 4 tegels van 40 x 40 oid. en 6 cm dik (of leg er 2 boven op elkaar) en zet daar de machine op.
Geen last van water en minder lawaai.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #10
Lees je gebruikers handleiding even door daarin staat vermeld dat de machine zoals badmutse al zei op een stevige liefst betonnen vloer moet staan.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #11
Gewoon een 40mm multiplex of betonplex plaat van 130 x 70 op de grond verankeren en voila je verhoging van 4cm is klaar. Kit is flexibel en trilt dus juist meer. De ondergrond moet helemaal dood zijn. Heb je toevalig Mieles want dan komt het nog nauwer die nieuwe W1's hebben bij minste of geringste beweging in de ondergrond veel problemen.
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Charel

  • #12
Naar mijn idee gaat het er om dat eventuele trillingen niet worden voortgeplant en dat kan net worden verhinderd door een materiaal die ze opneemt zonder ze door te geven. Een min of meer elastisch materiaal dus
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #13
Kit op een oppervlak van 60x120cm is nauwelijks flexibel. Vooral ook handig als de vloer niet 100% vlak is.
Slagpluggen werken een stuk beter als je de schroef er niet inslaat: De plug sla je erin door rustig op de schroef te slaan, daarna schroef je de schroef erin (met een accuslagschroevendraaier)
Wel flink zware nemen.
Ik zou kitten en schroeven.

Klankkast lijkt me sterk, het komt op beton te liggen, maar je zou het kunnen vullen met bijvoorbeeld steenwol.

Of gewoon bouwen die verhoging en kijken wat er gebeurt. Het is niet dat het een verhoging van 50cm wordt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu