Wasmachine in een houten schuur plaatsen.

Astrid op de camping

  • #1
Ik ga het vakantiehuisje (soort caravan)van mijn ouders overnemen en nu zou ik graag de wasmachine in het losstaande schuurtje plaatsen in plaats van in de "woonkamer" waar hij nu staat.
Er is geen water aansluiting in de schuur. Zou ik met een losse slang water naar de wasmachine kunnen leiden die na gebruik weer opgeborgen wordt? De wasmachine heeft nu ook niet een vaste afvoer maar loost zijn water in de gootsteen met een afvoer slang. Zou dit bv in een grote tijl kunnen.
En de belangrijkste vraag. De camping is dicht tussen 1 november en 1 maart. Kan de wasmachine veilig in de schuur staan zonder dat deze kapot vriest. Er is uiteraard geen verwarming in de schuur. De wasmachine staat nu in het huisje (van hout) welk ook niet verwarmd wordt tijdens de winter sluiting.
Alvast dank voor de reacties.
 
  • Like
Waarderingen: Tiho

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
1) ja
2) en dan, waar laat je het water uit de teil? Slang moet wel omhoog, anders loopt de machine direct leeg.
3) helemaal leeg laten lopen, anders vriest er een pomp of slang kapot. Het water zal nu ook afgesloten en afgetapt worden in de winter?
4) heb je wel een wcd in het schuurtje?
 

Astrid op de camping

  • #3
1 kan dat met een gewone tuinslang?
2 mijn moeder vangt het water nu ook op in een wastijltje en maakt daarmee de tegels schoon. Het water uit de tijl kan bv gebruikt worden om de wc door te spoelen of gewoon met een emmer door spoelen.. Ik zal waarschijnlijk maximaal 10x per jaar een was draaien. En het is een klein machientje van 4/5 kg denk ik.
3 waterkraan zit in een put in de tuin. Deze tappen we altijd af en laten dan de leiding vollopen met antivries. Kijken verder niet naar de wm . Maar vraag me af of dit wel moet als hij in de schuur staat. (Zal qua temperatuur niks schelen).
4 ja er zit wel elektriciteit in de schuur.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #4
1.nee, de wasautomaat pakt diverse malen nieuw water tot niveau, anders geeft ie foutcodes, tenzij het een oud model betreft. Maar hoe dan ook kun je dit bijna niet handmatig doen steeds met spoelen e.d
2. Afvoeren kan overal, zelfs over de vloer, mits slang niet te hoog geplaatst.
3. Wasmachines zijn niet geschikt om langdurig in nattige vochtige vorstige ruimtes te staan. Alles gaat corroderen en wellicht vriest er toch e.e.a kapot als er ergens water achter blijft.
 

DSR9500

  • #5
Als een wasmachine een paar maanden niks staat te doen, loop je het risico van roestvorming in het lager van de trommel.
Gaat vastzitten en maakt een hels kabaal als jem weer gaat gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu