Houten muur, verf dekt niet

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb een houten muur (Spaanplaat) die bedekt was met kurkbehang.
Na het afstomen van de kurk bleef er nog veel lijm achter wat er niet meer af wil. Ik heb geschuurt, om het glad te krijgen, en vervolgens primer gebruikt voor zuigende ondergronden, wat het gereed zou moeten maken voor verf.

Vervolgens met latex geverfd, maar het resultaat bekijkend, is het niet echt mooi geworden. De latex vertoont scheuren, waardoor de primerlaag (Geel, van de praxis) er weer doorheen komt.
Hoe kan ik mijn wand bewerken zodat dit zich niet meer voordoet?
De praxismedewerkers wisten het ook niet meer...
 
Leuke jongens he die in de DHZ zaak.
Die hebben tenminste kennis van zaken. :?
 
Nou, we kunnen hier een lange discussie over prijs/kwaliteitsverhoudingen opzetten, maar daar is dit forum niet voor. (Desgewenst via PB).

Maar je hebt nu een slechte onderlaag; vraag is of je dat nog goed kunt krijgen.
 
Zou een kwaliteitslatex aanbrengen. Spuiten of niet heeft in dit stadium niet zoveel waarde. Je moet een goede basislaag hebben.
 
Waussie schreef:
Ik heb een houten muur (Spaanplaat) die bedekt was met kurkbehang. ..... en vervolgens primer gebruikt voor zuigende ondergronden, wat het gereed zou moeten maken voor verf.

Kurkbehang wordt toch aangebracht met veel en aparte lijm voor zwaardere behang? Hoezo heb je dan iets voor zuigende ondergronden nodig. Bij mij in huis heeft ook zeil (als wandbekleding) in de keuken gezeten. De lijm die hieronder zat gladgeschuurd en dit met verdunde glasweefsellijm voorgestreken, daarna glasweefselbehang erover gedaan. Misschien is dit ook een optie.
 
Het probleem zit inderdaad in de kwaliteit van de latex.
als de latex barst of kleine scheurtjes vertoont geeft dit aan dat er een hoge consentratie kalk in verwerkt zit.
om het probleem op te lossen is een hoogwaardige latex de uitkomst.
 
Ik betwijfel of het aan de verf ligt.
Ik heb jaren voor een hoogwaardige lijmfabrikant gewerkt, en het verbaasde mij erg dat de lijm van de bekende DHZ merken identiek was aan de lijm die verkocht wordt door de grootgrutter bekend om zijn worsten.
Sterker nog, het privatelabel van die fabriek, alleen te koop via de groothandel kwam ook uit dezelfde batch!
Ooit een blauwe maandag bij een frikandellen fabriek gewerkt, precies hetzelfde, de A merken waren identiek aan de C merken, op de doos na dan...
Het zal mij niets verbazen als dit met verf ook zo is.
Het verschil zit vaak in de datasheeds, de grote namen eisen uitvoerige testresulaten ivm iso, komo ea normen, . De producten voor de goedkopere klant worden worden niet apart getest aangezien het uit dezelfde batch komt en dezelfde specs heeft.

Ik denk derhalve ook dat de ondergrond het probleem geeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan