Houten koof voor afzuigkap en inbouwkast ellende

Carlis

  • #1
Ik heb een groot probleem en hoop dat er forummers zijn met tips. Voor onze nieuwe keuken hebben we ( door de keukeninstallateur zelf) houten (spaanplaat, grofvezelig) koven laten maken met het idee deze te stucen zodat ze gelijk aan de muren zijn. Hoewel we een aantal keer tegen de keukenspecialist hebben gezegd dat dat o.i. niet kan, stuc op hout, toch op hun aanraden overstag. Het hout voorbehandeld met Betostuc en gestuct. Inmiddels zitten er, één dag later, scheuren in de stuc t.h.v. de hoekprofielen. Wij willen graag een degelijke oplossing maar zitten met het probleem dat de diepte van de koven een vast gegeven is. Als we stucplaat zouden aanbrengen dikken we de totale koof als het ware op en dat kan niet omdat de kast die erin gebouwd wordt dan te diep ligt. Heeft iemand een idee hoe we dit het beste kunnen aanpakken?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Heb je op de hoeken ook verstevigingsband aangebracht voor het stucen?
 

Carlis

  • #3
Beste Frank,

bedankt voor je reactie. Nee, alleen ripstaal hoekbeschermers.
 

Amdusias

  • #4
Gipsplaten waren natuurlijk beter geweest .. maar goed nu niks maar aan te doen .. ik zou de naden en aansluitingen , open krabben en idd glasvezel gaas er tegen plakken , en opnieuw dicht zetten met gips ( roodband oid ).. dat zou de werking moeten opvangen.

Mocht dit ook niks worden , zou je ook nog voor glasvezel behang kunnen gaan ... maar dat moet je ook maar mooi vinden . :roll:
 

Carlis

  • #5
Bedankt voor de tip. Ik denk inderdaad dat dat een oplossing zou kunnen zijn, glasvezel gaas. We gaan het zeker proberen. Dat behang hadden we ook over nagedacht, is inderdaad een minder fraaie mogelijkheid. Gaan we ook zeker over nadenken mochten alle pogingen falen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu