Houten balustrade dakterras/balkon

Renovatie Jan

  • #1
Ik heb een vraag over een te maken balustrade op mijn terras en balkon.
Er is een nieuwe uitbouw geplaatst waar ik de (oude) stijl van het huis wil terugbrengen. Gelijk aan stijl van de buren. Ook wil ik ons balkon voorzien van zo'n balustrade, maar dat is voor een later moment.
De foto's heb ik bijgevoegd van de balustrades van de buren.

Er zit een klein verschil in het balkon en de veranda. Veranda is blijkbaar later getracht na te maken qua stijl van balkon. Ik streef naar meer belijning zoals balkon.

Ik wil dit zelf maken door middel van veel zaag en freeswerk. Nou heb ik advies nodig over het hout wat ik zou kunnen gebruiken en wat nog relatief makkelijk te bewerken is met huis & tuin gereedschap voorziening.

Ik zou op dit moment kiezen voor Cedar hout, omdat dit voor buiten gebruik ok is en naar mijn weten ook goed te bewerken is voor schaaf/frees en zaagwerk.

De ronding(gebogen rand aan weerskanten balkon) is waarschijnlijk uit te voeren door uit een plaat dit over te nemen en op elkaar te stapelen zodat ik geen hout hoef te buigen. Maar ben nog onzeker of ik dat ga kopiëren.

Mijn stappenplan als ik weet met welk hout ik ga werken:
1: maten opnemen van buren
2: uittekenen van elementen
3: hout op maat zagen
4: freeswerk uitvoeren
5: in elkaar zetten van elementen (lijmen)
6: bevestigen van elementen op dakterras
7: gronden en aflakken

:idea: Zie ik iets over het hoofd en vooral welk houtsoort zouden jullie gebruiken of wordt veel gebruikt voor zulke projecten?

Heb deze https://www.klusidee.nl/Forum/topic/houtsoort-voor-balustrade-buiten.113641/ ook al voorbij zien komen, maar ik vraag naar jullie mening en waarom je het zo zou doen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Gebogen rand wel buigen en verlijmen. Zaag je dit nl uit een groot blok, dan ga je door de draad heen, en heeft de rand weinig sterkte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu