Houten balken vervangen

G.J. ter Beek

  • #1
Ik wil binnenkort de houten balken vervangen in mijn woonkamer.
Ik heb besloten om het hout te vervangen voor hout en niet voor beton.
Ik wil dit samen met een aantal vrienden gaan doen. Het moeilijkste lijkt mij om de gaten in de muur verder uit te hakken, zodat de nieuwe balken in de muur kunnen. Dit kan ik voorkomen door muurankers te plaatsen en daar de nieuwe balken in op te hangen. Tussen de muurankers en de muur een stuk dakleer om te voorkomen dat er direct vocht op de muurankers komt.
Vraag 1: Heeft iemand hier ervaring mee?
Vraag 2: Mag dit qua bouwkundige 'eisen'?
Vraag 3: Kamer is 30m2, gang is 4m2. Kan de vloer open, leeghalen, nieuwe balken en houten platen er op in 2 dagen?(4 man)

Graag lees ik jullie reacties.
G.J. ter Beek
 

Scoupevo

  • #2
Hallo


het is goed te doen, maar twee dagen? ik heb bij mij ook de houten vloer er helemaal uitgehaald was 50m2 en heb er toch twee dagen over gedaan.. want het viel erg tegen.

bedoel je met muurankers niet balkendragers? ik zou die niet onder de vloer willen hebben, en of dat wel mag vraag ik mij af.

ik neem aan de de balken verrot zijn, maar waarom neem je dan niet dezelfde maat balken? deze zouden dan weer op dezelfde plek kunnen.
Ik heb bij mij 3 extra verdiepings balken geplaatst waarbij ik dus ook moest hakken, en dat vond ik zelf niet zo moeilijk.. dus het hakken zou geen probleem mogen zijn.

verder weet ik niet wat voor muren je hebt, maar zou de koppen van de balken flink in de menie zetten alvorens ze te gaan plaatsen. drie lagen zou wel genoeg moeten zijn.. onbehandeld is vragen om problemen.. en het is natuurlijk noodzakelijk om te kijken wardoor de oude balken verrot zijn.. meestal slechte ventilatie of door dat ze deels in het zand liggen waardoor ze vochtig blijven, dat was bij mij het geval.

dus conlcusie is dat het goed te doen is, maar in twee dagen betwijfel ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu