Hoogte verschillen betonvloer met lewis

Humulus

  • #1
Wil een betonvloertje in de badkamer storten. Heb al diverse topics gelezen (veel tips!).

Ik ga aan de slag met de vaak genoemde lewisplaten, bouwvilt, kimband en kimpasta. Echter, ik wil een hoogte verschil van een 2-3 cm. Hoe pak ik dat aan?

De minimale vloerdikte wordt in mijn geval, volgens de fabrikant 36 mm (kan nog iets dikker). 16 mm dikte lewisplaat en 20 mm beton.

Was is de beste methode om het hoogte verschil bovenop de 36 mm te verwezenlijken?

De 'basisvloer' (36 mm) storten, laten uitharden en vervolgens met balken/latten een 'bak' creëren waarin de extra benodigde cm's stort?

Nog een vraag; ik wil een scheidingswandje van gipsbetonblokken in de badkamer. Ik had al in een topic gelezen dat je deze het beste op de betonvloer kunt plaatsen, echter welke dikte kan/mag ik gebruiken? 50, 70, of 100 mm?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
U kunt op het hoogste gedeelte 36 mm beton storten en op het laagste gedeelte 2 a 3 cm extra, de vloer is dan waterpas.

Wat komt er aan de gipsbeton wand te hangen ?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #3
Gebruik de max 4 vloer van de zelfde leverancier
is ongeveer het zelfde principe maar dan dunner
 

Humulus

  • #4
Jan schreef:
U kunt op het hoogste gedeelte 36 mm beton storten en op het laagste gedeelte 2 a 3 cm extra, de vloer is dan waterpas.

Wat komt er aan de gipsbeton wand te hangen ?
Beste Jan,

Ik begrijp je reactie niet helemaal. De vloer moet overal minimaal 36 mm worden. Dat is inclusief de lewisplaten. Let wel de vloer is nu vlak, want ik leg de lewisplaten op de vloerbalken.

Laten we zeggen dat deze hoogte het 'lagere' gedeelte wordt. Hoe krijg ik dan 2-3 cm meer op het gedeelte wat hoger moet worden? Later storten en met balkjes een kleine 'bekisting' maken?

Aan het muurtje komt enerzijds een douchestang (met douche:-) en aan de andere kant een badmeubel met wasbak. Het badkamermeubel kan ik aan de 'voorkant' voorzien van extra pootjes. Zwevend monteren is ook mogelijk, maar lijkt mij (gevoelsmatig) niet verstandig. Welke dikte van gipsbetonblokken adviseer jij?
 

Humulus

  • #5
Boertje125 schreef:
Gebruik de max 4 vloer van de zelfde leverancier
is ongeveer het zelfde principe maar dan dunner
dank voor de tip. Ik heb even de website gecheckt. De max 4 is voor mij een betere optie dan de standaard lewisplaat.

nog een vraag: de houten vloer verwijderen of niet? Voor mij is het handiger om deze te verwijderen ivm leidingwerk en hoogteverlies.

thanx!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Sorry, verkeerd begrepen ?
Ik dacht dat de vloer nu ongelijk was.
 

Humulus

  • #7
Heb zojuist nogmaals de website van de fabrikant bekeken. De max 4 is toch geen optie voor mij. De houtenvloer gaat er zoals eerder beschreven uit. In de max 4platen zitten gaten. Ik denk niet dan folie het gietbeton gaat tegenhouden :?

Dus blijft de vraag, hoe breng ik hoogte verschil aan op de vlakke (nieuwe) betonvloer?!?

Zoals ik eerder heb aangegeven, door middel van een bekisting? Kan ik nieuw beton op beton storten welke een paar dagen eerder gestort is? Zo ja, nog iets van hechtingsmiddel aanbrengen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Nieuw beton storten kan niet, beton in dunne lagen gaat kapot.

Iemand met ervaring kan een afschot maken tijdens het storten van de beton, misschien kent u iemand die het voor u kan doen.

Het afschot kan ook gemaakt worden tijdens het leggen van de vloertegels, met dikbedtegellijm kan een verschil van ongeveer 2 a 3 cm overbrugd worden.
 

Tiho

  • #9
Volgens mij heeft humulus het over een plaatselijke platte verhoging, een plateau?
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #10
Gewoon een paar balkjes op hoogte stellen rondom de plek die hoger moet
en de vloer vervolgens in 1 keer storten
 

BeeTeeWee

  • #11
Volgens mij rijzen hier toch een paar misverstanden. De eerste werd al door Jan gesignaleerd: Niet de totale Lewisvloer, maar het betongedeelte bovenop het hoogte deel van de plaat moet minimaal 36mm zijn. Dat betekent dat zo'n vloer tenminste 52mm dik wordt. Op het verhoogde gedeelte zelfs nog enkele centimeters hoger. Is de balkenlaag daarop berekend?

Verder snap ik de term "gietbeton" in dit verband niet helemaal. Die zou door de gaten van de max 4 platen sijpelen? Volgens mij moet het fijngrindbeton bij het storten van lewisvloertjes net iets meer dan aardenat zijn. Net een tikkie natter dan voegcement, zeg maar. Dan valt er niks door te sijpelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu