Hoogteverschillen in vloer woonkamer

Anne30

  • #1
Beste klussers,
Ik heb kortgeleden een huis gekocht. Een oud huis met houten vloeren. Nu is de aannemer aan de slag gegaan en heeft een prachtige aanbouw geplaats. Ook hebben we de muur tussen de keuken en de woonkamer eruit laten halen waardoor we een grote open keuken hebben. Maar tijdens het maken van de uitbouw, bleek de vloer in de woonkamer lager te liggen dan in de keuken. De cementdekvloer in de uitbouw heeft de aannemer op dezelfde hoogte gelegd als de keukenvloer. Nu ligt mijn woonkamervloer dus ruim een centimeter lager dan de rest van de begane grond. De aannemer vertelde dat we dit konden oplossen met spaanplaten.
Maar krijgen we dat ooit mooi egaal? Hoe kunnen we dat het beste aanpakken? Zijn er alternatieven? Heeft iemand goede raad/tips?

We willen er uiteindelijk een mooie houten vloer op leggen, maar dan moet de ondergrond wel mooi egaal zijn. Ik ben benieuwd naar jullie tips:-)

Groet, Anne
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Parketleggers lijmen vaak spaanplaat tegels op de betonnen ondergrond.
Die spaanplaat tegels worden daarna vlak geschuurd met een parketschuurmachine. Dan wordt op die ondergrond een parketvloer gelegd.
Ik denk dat die spaanplaat tegels zo'n 12mm dik zijn. Dus dat zou net teveel zijn voor jouw vloer.
Ik weet niet of er dunnere spaanplaat tegels zijn. Informeer eens bij een parketteur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Google zegt: Spaanplaat normale persing
dikte: 8,10,12,15,18,22,25,28 en 38mm in 250x122 en 305x125
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu