Hoog plafond, eilandrecirculatiekap bevestigen?

Spekkie24

  • #1
Beste mensen,

Ik heb pas geleden een keuken gekocht voor mijn nieuwbouwwoning.
Er is echter nog een ding waar wij nog even onze hersens over aan het breken zijn. Onze keuken heeft een plafond van 4 meter hoog en het kookgedeelte van onze keuken steekt vanaf de muur naar midden van de keuken. Zeg maar een "kookschiereiland". Wij zijn nu aan het bedenken hoe wij de eilandrecirculatiekap het beste kunnen ophangen. Aan het plafond kan, maar dan heb gelijk een buis van 2 meter naar het plafond. Dat lijkt me geen fraai gezicht.

De keukenverkoper zou zijn technische man vragen of hij ideëen heeft.
Zelf hebben we ook ideëen, maar ik ben toch erg benieuwd of er mensen zijn die ook ideën hiervoor hebben of misschien zelf met dit probleem hebben gezeten.

Ik ben benieuwd naar jullie ideëen.

Mark.
 

Pepjo

  • #2
Als het een recirculatiekap is heb je toch geen afvoer naar buiten ?
Vanwaar die buis dan ?

Ik had meteen een constructie met metalen draden naar het plafond in mijn hoofd, maar dat hangt van je keukenstijl af natuurlijk.

Zoiets:


Of:


Of:
 

Spekkie24

  • #3
Die lange buis krijg ik omdat het plafond 4 meter hoog is en de kap zelf op een cm of 70/80 boven het fornuis komt te hangen. Dat vind ik er niet uit zien.

Wij hebben ook aan kabels zitten denken. Wij dachten zelf aan een contructie waarbij er kabels of stalen buizen uit het plafond komen, welke op hun beurt een dikke houten plank vast zitten, welke weer op een of andere manier aan de muur vast zit. Daar willen we dan de kap aan hangen. Ik heb het idee, dat wanneer je hem alleen aan kabelsd hangt, de afzuigkap teveel kan gaan slingeren.

Hoe zag jij dat met die kabels voor je?
Ik blijf benieuwd naar ideëen. bedankt alvast.
 

Yeki

  • #4
Maak er dan meteen een soort koofje van waar je nog glazen/kookgereedschap/kruiden aan op kunt hangen of op kunt zetten...
De afvoerbuis in de koof lekker met steenwol instoppen voor een geluids/trillingsreductie.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een recirculatiekap heeft geen afvoer :!:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu