Hoofdschakelaar in verdeelkast (meterkast)

Flankie

  • #1
Hallo allemaal,

Omdat ik wellicht iets wil veranderen in mijn verdeelkast ben ik eens gaan zoeken naar een hoofdschakelaar. Die kan ik niet vinden. Wel loopt de aanvoer (van de meter) naar twee strips onderin de verdeelkast. Van die twee strips (N en L) gaan er draden naar 2 ALS's (DIN rail boven en onder) en aan de bovenste ALS hangen drie automaten, aan de onderste 4 (keukengroepen).
Is het mogelijk om een hoofdschakelaar in te laten bouwen in de verdeelkast (op de DIN rail) zodat ik wel eraan kan werken? Wat voor kosten moet ik dan aan denken? En moet ik mijn energieleverancier hebben of een (officiële?) installateur? Andere tips?

Verder nog een vraagje: Er is een aparte automaat (links bovenaan) voor de WCD in mijn meterkast. Vreemd genoeg zit die automaat niet achter een ALS, maar is rechtstreeks aangesloten op de eerder genoemde strips. Is dat normaal of heeft de vorige eigenaar prutswerk laten afleveren?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Die automaat had achter de aardlek moeten zitten.
Een hoofdschakelaar kan zo bijgeplaatst worden over de kosten hiervan doen wij geen uitspraken.

Je moet zijn bij een installateur, de netbeheerder werkt alleen tot de meter, daarboven is voor de installateur.
 

Xr8

  • #3
Zet deze dan wel op de bovenste aardlek. Op de onderste zitten al 4 eindgroepen. Is het maximum. Een elektro monteur zal hier wel een hoofdschakelaar in kunnen zetten. De ruimte is er wel voor.

Succes.
 

Flankie

  • #4
Bedankt voor de reacties!
Inmiddels heb ik een installateur gevonden die zegelrecht heeft (lastig te vinden trouwens) en die dus de spanning eraf kan halen. Hij gaat een hoofdschakelaar plaatsen en wellicht ook de automaat achter de bovenste aardlekschakelaar plaatsen. En anders doe ik het zelf wel even. Een kammetje is het mooiste denk ik.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu