3-fase hoofdschakelaar

HansW.

  • #1
Hallo,

Momenteel heb ik een enkelfase aansluiting die ik wil laten verzwaren naar een 3x25A aansluiting.

Mijn netbeheerder is Enexis. Ik begrijp dat mijn meterkast moet zijn voorzien van een 3-fasen hoofdschakelaar voordat Enexis mijn aansluiting kan verzwaren.

Zie foto voor onze huidige 1-fase meterkast.

Is deze bestaande kast bruikbaar en kan er bijvoorbeeld een aanvullende 3-fase hoofdschakelaar gemonteerd worden? Of werkt dat zo niet en moet de gehele schakelkast vervangen worden voor een 3-fase kast, voordat Enexis langskomt?

Alvast bedankt voor de hulp.

IMG_3469.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Je zult uiteraard de eindgroepen ook over de verschillende fasen moeten verdelen. Daarbij moet je goed kijken welke verbruikers wel en niet tegelijk aan zullen staan.

De nieuwe hoofdschakelaar is 4 posities breed. Ik denk ook niet dat dit gaat passen in de huidige kast.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het zal een moeilijke klus worden hier een 4p hoofdschakelaar in te krijgen. U kunt/mag alleen zelf iets aan de groepenkast doen of deze vervangen, als u spanningsvrij kunt werken. Dat gaat alleen als de hoofdzekering (onder de meter) een automaat is.
Waarschijnlijk is dit helaas een klus voor een installateur met zegelrecht, en kunt u beter de groepenkast (laten) vervangen.
 

Matt77

  • #4
Bij verzwaring van mijn aansluiting had ik alles van te voren voorbereid. Tijdens de werkzaamheden de monteurs koffie aangeboden en netjes gevraagd of ik tijdens de koffiebreak de kast om kon wisselen met een 3 fase hoofdschakelaar. Geen probleem. Ze hebben het netjes op de nieuwe hoofdschakelaar afgemonteerd. Nadat ze klaar waren heb ik zelf rustig de rest af kunnen monteren.
 
  • Like
Waarderingen: liviu2004

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu