Honeywell Evohome

Jesper Klok

  • #1
Hallo,

Zouden jullie mij kunnen helpen?

Wij hebben sinds kort het Honeywell Evohome systeem door ons hele huis laten installeren (installateur bestaat inmiddels niet meer). Ons systeem bestaat uit de Evotouch, RF-module (Honeywell BDR91) en de radiatorknoppen type HR92.
Nu geeft de Evotouch in sommige ruimtes aan dat het 1,5 graad kouder is dan de ingestelde temperatuur. Dus bijvoorbeeld wij hebben onze slaapkamer ingesteld dat het 18 graden moet zijn en de Evotouch geeft
aan dat het daar 16,5 graden is. Dan zou je zeggen dat de CV-ketel aanspringt om deze ruimte te verwarmen naar 18 graden, maar dit gebeurt dus niet. Hoe kan ik dit oplossen?

Met vriendelijke groet,

Jesper Klok
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ken het allen van naam. Het zou mij verbazen, dat onderling alle temperatuur voelers precies dezelfde temperatuur meten.
Misschien die foutmarge accepteren en met die knop in die ruimte corrigeren.
Tenzij ik het fout heb.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Je wijst 1knop aan als opnemer voor die zone, en die temperatuur zie je in de touch en daarop hoort hij te regelen.
 

Jesper Klok

  • #4
Wij hebben in totaal 12 radiatorknoppen.
Eigenlijk zijn er maar 2 die slecht reageren, dat geldt voor onze woonkamer en bijkeuken.
De overige knoppen slaan s'morgens wel aan en bereiken uiteindelijk de ingestelde temperatuur.

De bijkeuken bijvoorbeeld geeft vanmorgen 16,5 graden aan op de Evotouch terwijl deze staat ingesteld op 18 graden, toch slaat onze CV-ketel niet aan.

Zou je het aan moeten zoeken in de desbetreffende radiatorknoppen?

Ons systeem bestaat uit de Evotouch, Honeywell BDR91 (ketel module) en radiatorknoppen type HR92.
 

Bert pit

  • #5
Uitwisselen van knoppen om te zien of het aan de hardware ligt, is geen probleem. Schuifje van de knop naar links klikken en de knop er af halen.

Elektronica is heel gevoelig voor het juiste voltage, dus gebruik goede alkaline batterijen en niet de oplaadbare in je HR92. Je kunt een communicatietest uitvoeren op je HR92 knop. Hier leer je hoe

Storingsbronnen kunnen legio zijn. Mijn systeem wordt in december weer onbetrouwbaar omdat er kerstlampjes in de buurt van de Evotouch worden opgehangen.....

Knop kan ook defect zijn. Via de youtube link zijn diverse instructiefilmpjes te zien die uitellen hoe je een zone uitprogrammeer en weer activeert.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu