Honeywell evohome temperatuur klopt niet

Thijslange

  • #1
Wij hebben sinds kort Honeywell evohome zone regeling. Nu klopt elke temperatuur op elke kamer. Alleen beneden is de temperatuur 24 graden terwijl het beneden niet zo warm is. De thermostaat meet dus verkeerde temperatuur. Weet iemand wat dit kan zijn of hoe ik dit op kan lossen.
 

Bert pit

  • #2
Er kunnen diverse oorzaken zijn. Met welke thermostaat meet je? Met de evotouch, of met een HR knop, of met een separate wandthermostaat? Vooral die eerste twee zijn erg gevoelig voor de plek waar ze geplaatst zijn.

Als je de evotouch bij wijze van in de tocht op een lage plek zet, of in de verkeerde ruimte, dan meet hij niet de referentietemperatuur maar wellicht een lagere of hogere temperatuur.

Als je de evotouch gebruikt als thermostaat en je zou hem op dezelfde plek plaatsen als de oude thermostaat zou het probleem grotendeels verholpen moeten zijn. Is dat niet zo dat zou ik hem kalibreren. Kijk daarvoor even in de handleiding. Bij kalibreben pas je de interne temperatuurinstelling zodanig aan dat deze beter op de werkelijkheid lijkt. kalibreer hem bijvoorbeeld twee graden omlaag.
 
  • Like
Waarderingen: Thijslange

hajem

  • #3
Bedoel je dat de centrale regeleenheid ook direct de thermostaat is in de kamer? Ik had onlangs dat dat centrale kastje opeens een temperatuur van wel 3 graden boven de echte kamertemperatuur ging aanwijzen. Na wat gezoek bleek het te liggen aan het opladen van de batterijen die daar in zitten: die waren warm en verwarmden het hele kastje. Na verwijdering van de batterijen keerde de juiste temperatuur langzaamaan terug. Natuurlijk wel onhandig zonder batterijen erin: dan moet de eenheid altijd op zijn standaard zitten.
 

Bert pit

  • #4
Dat kan zo ingesteld worden en bij mij werkt dat al jaren prima.
 

hajem

  • #5
Je bedoelt dat je de interne thermometer ahw corrigeert voor de interne warmtebron direct in de buurt? Kan natuurlijk, maar als de batterijen ouder worden neemt die warmte toe. Het is geen fraaie constructie, maar is inderdaad een 'work around'. Beter zou toch zijn om de eigenlijke temperatuuropnemer buiten het kastje te plaatsen.
 

Wesbak

  • #6
Dag Thijs,

Ik heb hetzelfde probleem. Dit wordt veroorzaakt doordat de temperatuursensor binnenin het evohome paneel zit. Dit paneel heeft electronica en een achtergrondverlichting en dat verbruikt stroom en dat geeft warmte af binnenin dat paneel waardoor de temperatuur hoger wordt aangegeven dan zijn omgeving.

Gelukkig neemt het effect af als je het display in nachtmodus zet en zo donker mogelijk. Dan neemt het stroomverbruik voor de achtergrondverlichting af en de temperatuur lijkt dan nog maar 0,5 graad hoger aan te geven, dat is dan niet echt storend meer.

Ditzelfde probleem doet zich ook voor bij weerstations. Ik heb daar nu een type van gekocht waarbij de binnentemperatuur sensor buiten het display zit en dan merk dat het probleem verdwenen is.

ik hoop dat dit helpt

Wessel
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu