Honeywell Evohome sluit thermostaatventielen niet geheel

Steenn

 • #1
Hallo Klusidee,

Ik heb door een installateur een volledig Evohome systeem laten installeren, maar het werkt nog niet geweldig.
Het begon met een HR92 voor de vloerverwarming verdeler, die liet eigenlijk te weinig door. Hierdoor bleef de ketel pendelen en werd het maar héél gestaag warmer in de kamer.
Dat is aangepakt door een zoneklep en een aan-uit ketelsturing en klepsturing te plaatsen. Dit werkt nu zoals gehoopt.

Wat nog niet werkt, is de HR92 knoppen op de andere radiatoren boven. Het gaat om vier thermostaatventielen met HR92 knoppen die wel goed opwarmen, maar niet volledig sluiten als de ruimtes niet gebruikt worden. Gevolg is dat steeds wanneer er alleen warmtevraag is van de vloerverwarming, de radiatoren in de kamers boven mee opwarmen. Het systeem is geplaatst door een bedrijf, maar Ik heb op hun verzoek ook de knoppen al meermaals opnieuw gemonteerd. Het mag niet baten, de radiatoren stromen hoorbaar en worden daarmee nog flink warm. Met deze koude nachten blijft zo'n kamertje dan zolang de vloerverwarming aan staat gewoon 20+ graden. De thermostaatventielen zelf zijn ook nieuw geplaatst, en zijn van het merk Heimeier, maat 30x1.5 verkeerd haaks geloof ik.

Heeft er iemand tips of ideeën waar dit door kan komen? De reden om voor het Evohome systeem te kiezen was juist dat we de kamers erg verschillend gebruiken en we niet voor al die kamers onnodig wilden stoken. Veel v/d radiatoren mogen meerdere dagen per week of ten minste het grootste deel v/d dag volledig dicht blijven. Dat ze nu onverhoopt toch warmte krijgen vind ik dus flink zonde. De installateur is overigens ook nog betrokken om het op te lossen, ik plaats dit bericht dus slechts om wat tips te oogsten en bij te dragen aan een oplossing, hij zal immers de onnodig hoge gasrekening niet vergoeden ;)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #2
  Ben absoluut geen fan van EVO home: er zijn meerdere systemen die aanzienlijk beter werken en we werken nooit met Honeywell.

  Bij de HR92 kan je de "kraanslag" in parameter 6 instellen (volledige slag of standaard slag) instellen.
  Het pinnetje van de kraan wordt dan geheel of gedeeltelijk ingedrukt.

  Zo'n installateur zou dat m.i. moeten weten (en je kunt het zo terugvinden in de documentatie)

  Daarnaast: een HR92 (draadloze radiator thermostaat) op een vloerverwarmingsverdeler is m.i. een vreemde oplossing.
  De HR92 is m.i. niet primair geschikt om groepen op een verdeler te schakelen, maar wordt gebruikt op radiatoren.
  Is er geen zoneregelingskast ( HCE80 ) met stelmotortjes op te regelen groepen gebruikt?
   
  Laatst bewerkt:

  Steenn

  • #3
  Ik had het even moeten melden, maar die optie ken ik inderdaad. Die kraanslag is ingesteld op volledige slag (huidige instelling is dus 6:1 ipv 6:0)

  Verder zijn zij tot dezelfde conclusie gekomen mbt de vloerverwarming en is de HR92 dus verwijderd. De VV schakelt nu als geheel in of uit met een zoneklep ervoor. Dat werkt prima en is goedkoper, aangezien de gehele benedenverdieping best in zijn geheel geregeld mag worden. Daar ben ik tevreden over de werking en vind ik de regeling voldoende zo.
   

  Degooijer

  Specialist Vloerverwarming
  • #4
  Dan begrijp ik de vraag niet zo goed......
  Heb toch de indruk, dat je installateur niet zo'n kennis heeft van zoneregeling en niet de juiste producten inzet om je wensen te realiseren.
   

  Steenn

  • #5
  Ik zal straks nog eens naar mijn openingsbericht kijken, misschien was het niet duidelijk. Kort samengevat is nu het enige resterende probleem:

  - De HR92 knoppen op de radiatoren boven laten hoorbaar en voelbaar heet water door, ondanks dat de thermostaatknop en ventiel volledig gesloten zouden moeten zijn en ingesteld zijn op volledige slag. Gevolg is dat die kamers boven warmte blijven afgeven, ook al is dat voor die ruimten niet nodig. De ketel wordt overigens wel correct aangestuurd (ketel blijft uit wanneer er geen warmtevraag is in 1 v/d ruimten).
   

  Steenn

  • #6
  Ik werd er via een privebericht op gewezen dat de oplossing hier nog open stond. Dat is voor toekomstig lezers onhandig. Daarom een kick van een oud bericht, maar met de oplossing:

  Mijn HR92 knoppen die problemen gaven zijn onder garantie gewisseld voor nieuwe uit een andere batch. Daarmee waren de problemen direct opgelost.
   

  Ducoderijk

  • #7
  Hi,
  Is er een batchnummer te noemen dat wel goed is?
  Ik heb op al mijn 14 stuks HR92 regelaars hetzelfde probleem, ze sluiten gewoonweg niet en mijn huis is een (dure) sauna. Ik heb batchnummers HRE92WE 1.01, 2145 3 ST3, 2145 4 ST3, 2137 2 ST2.
  Als jij of iemand anders een batchnummer heeft dat wel werkt, zou me dat zeer helpen om verder te komen met deze teleurstellende installatie.
  HR92-3.jpg
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu