Honeywell chronotherm

Klusser1954

  • #1
Hallo, ik heb een Chronotherm modulation thermostaat van Honeywell. Deze heeft een zgn zelflerend aanwarmgedrag. Nu is dat in onze situatie storend en ik wil dat de thermostaat reageert op de tijden die ingegeven zijn. De handleiding zegt hier niets over maar ik weet dat op de oude type dat in te stellen was. Weet iemand of dat dat bij dit type kan en hoe?
 

Ceeshobby

  • #2
Heb ook even op de site van Honeywell gekeken, maar kan er niets over vinden.
Ga er maar van uit dat je de aanwarmfunctie niet uit kan zetten.
Maar waarom wil dit uitzetten?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik kan me vergissen, maar het lijkt erop dat dit ook bij dit model mogelijk moet zijn. Je moet daarvoor niet de gebruikershandleiding hebben, maar de installatiehandleiding, overigens net zo als bij de Chronotherm IV.

Die installatiehandleiding zit trouwens (als het goed is) ook in geprinte vorm bij de thermostaat zelf.

Op blz. 2 vind je onder "Parametertabel voor installateurs" het onderdeel "Optimalsatie 8:OP". Het lijkt me vrij waarschijnlijk dat daarmee de adaptieve regeling bedoeld wordt. Maar ik kan het helemaal verkeerd begrepen hebben.

En inderdaad: als je instelt dat het op een bepaalde tijd een bepaalde temperatuur moet zijn, wat is daaraan dan het bezwaar. Geluidshinder van de ketel misschien als je nog slaapt? Die adaptieve regeling zie ik juist als een pluspunt.
 

Ceeshobby

  • #4
Klopt helemaal, in de installatiehandleiding staat het wel vermeld.
Zou wel goed opletten dat je de goede cijfercode gebruikt, als je niet oplet kun je de hele thermostaat ontregelen.
Meestal alleen toegankelijk voor de installateur.

Succes
 

Klusser1954

  • #5
Ik heb de handleiding gedownload en het instellen is gelukt, allen dank voor de reacties. Wij slapen langs de ketelruimte en ik wordt nu veel te vroeg wakker van de pomp en leiding suizen. Nu laat ik de ketel een kwartier voor het opstaan aanslaan en heb eigenlijk geen wekker nodig.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu