Honeywell BDR91 aansluiten op pomp

DIY-Rens

  • #1
Goedemorgen, ik heb ons huis in twee zones opgedeeld die beide door een Honeywell aan/uit thermostaat worden aangestuurd via een Honeywell relais module BDR91.
Als de zoneklep open is dan springt de ketel aan. Nu wordt onze ketel vervangen door een pellet ketel met losse pomp om het water door het cv systeem te pompen.
Ik wil dan dat BDR91 de zone klep en de pomp aanstuurt, maar ik kan hier nergens een schema van vinden. Heeft er iemand ervaring hiermee die mij op weg kan helpen?
 

Nono123

  • #2
De pomp van de pelletketel maakt deel uit van de retourwaterbeveiliging, en behoort door de pelletketel of een thermostaat geschakeld te worden. Dit om het toestel condensvrij te houden.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
neem aan dat de pelletkachel zn warmte kwijt kan in een buffer en dat van hieruit het water het systeem ingepompt wordt, je zou dan op het schakelcontact van de bdr een relais kunnen aansluiten die de pomp inschakelt
 

DIY-Rens

  • #4
Bedankt voor de reacties. De pellet ketel circuleert zijn warme water in een buffervat. De pomp die ik wil schakelen, circuleert dit water door het cv leidingwerk als er warmte vraag is. Nu schakelt de Honeywell relais module de zone klep (Caleffi) die vervolgens een signaal aan de cv ketel geeft. Volgens de handleiding van de Caleffi (641024) kan deze ook een pomp schakelen ipv een cv ketel. Maar de voeding naar de Caleffi is via een adapter (24V), dus ik vraag me af of dat werkt met een 220V pomp (Wilo Yono Pico)?
Wat voor een relais zou ik kunnen gebruiken om de pomp via de BDR of zoneklep te schakelen?

Hoop dat dit een beetje duidelijk is.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #5
de bdr zou het spoelcontact kunnen schakelen waarbij het relais zelf moet beschikken over 2 afzonderlijke schakelcontacten hiervan schakelt 1 contact 230v voor de pomp en het andere contact 24v.
of als je klep beschikt over een los schakelcontact hiermee een relais schakelwn die de pomp inschakelt (mijn voorkeur)
 

DIY-Rens

  • #6
Bedankt! Moet ik nu opzoek naar een passend relais
 

DIY-Rens

  • #7
Ik dacht om het zo op te lossen (zie bijlage). Ik maak gebruik van Finder Relais (22.21.8.024.4000). Deze wordt ingeschakeld door de 24V van de microswitch in de zoneklep en stuurt vervolgens 220V door naar de pomp. Gaat dit werken?
Ik vraag me in het bijzonder af of het okay is om beide zonekleppen microswitch signaal van 24V op dezelfde ingang van het relais te zetten. Dit zou moeten werken als 1 van de thermostaten een signaal geeft, maar wat als beide warmtevraag hebben? Zou je dan dubbele Amperage terug kunnen krijgen over de zoneklep motor?

IMG_9444.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu