Holle ruimte achter wand isoleren

Klaas1983

 • #1
Ik heb een slaapkamer op de bovenste verdieping. Een kamer met dus relatief veel 'dakoppervlak'en matige isolatie. Dus in de zomer snel warm, in de winter ook vrij snel weer koud.

Het dak is als volgt opgebouwd:

van binnen naar buiten:
- plaatmateriaal ca 2cm dik
- pur schuim ca 3cm dik (dus al wel enige vorm van isolatie)
- dakpannen

Ik heb een paar foto's bijgevoegd.Zoals hierboven omschreven, in dat puntdak zit een slaapkamer. Met een verlaagd plafond van gips. Dit is niet beloopbaar.

De zijkanten van de slaapkamer zijn afgetimmerd met gipswanden. Tussen de oorspronkelijke buitenwand en de gipswand, zit circa 10 centimeter ruimte. Hier kan ik alleen niet meer tussen komen, de ruimte is vrij beperkt om er bijvoorbeeld een plaat tussen te drukken. Ook kan ik er geen folie tussen zetten, (klimaat/ vochtregulerende folie?) omdat ik er simpelweg niet bij kan.

Mijn vragen:

- Heeft iemand een goed idee hoe ik deze kamer goed zou kunnen isoleren?

PURPLAAT DAKOVERZICHT ZOLDERZOLDER met holle ruimte


zolder
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat ontzettend zonde die mooie ruimte. Ik zou het plafond eruit slopen of een bruikbare vloer erin zetten. Maar dat was niet je vraag :lol:

  De voorzetwanden isoleren kan je doen door de gipsplaten eraf te halen en dan opnieuw opbouwen. Dak idem dito.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu