Hoekstopkraan op knelmuurplaat

Ronlux

 • #1
Beste klussers,

Voor het aansluiten van mijn waterleiding in de keuken heb ik voor de koud/warmwater aanvoer en de aanvoer van de vaatwasser een knel muurplaat 1/2 x 15 mm gemonteerd op de muur. Hier de bestaande 15 mm waterleiding bevestigd met knel. Dit zit allemaal vast en druppelt niet.

Echter als ik nu de hoekstopkraan erop draait dan blijft deze lekken. Dit voor beide hoekstopkranen en voor de vaatwasserkraan.

Alles geprobeerd met 5, 6,7 lagen teflon, Extra vastgedraaid met de baco maar het blijft druppelen. Ik weet het gewoon echt niet meer, Wat kan ik hier nog aan doen.
De knelmuurplaat is ook van Plie... Moet ik hier andere voor gebruiken ?

Zie op de foto, waar de duppels steeds weer komen. Ik ben hier nu 2 dagen meebezig en ben echt radeloos

Wat kan ik nog doen ?

Alvast bedankt

20210610_110011 (1).jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Schroefdraad wel opgeruwd met een ijzerzaag? Teflon de goede kant op gedraaid?

  Beter is het om afdichtingskoord te gebruiken.

  Hopelijk zit er nu geen scheur in de muurplaat gezien je hem lekker strak hebt getrokken met de bahco. Dat vinden die sokken soms niet fijn.
   

  Ronlux

  • #3
  Beste vonkentrekker,

  bedankt voor je reactie. I
  Ik heb vandaag andere muurplaten bevestigd waarbij de kranen veel minder 'speling' hebben. Helaas nog steeds druppelen.

  k ga morgen direct afdichtingskoord halen , ik neem aan dat deze bij de plaatselijke bouwmarkt goed te gebruiken is. Ik begrijp dus dat je een hoekstopkraan dus nooit met een baco moet vastdraaien, maar gewoon handvast moet genoeg zijn ?
   

  Klussen.

  • #4
  Ronlux schreef:
  Ik begrijp dus dat je een hoekstopkraan dus nooit met een baco moet vastdraaien, maar gewoon handvast moet genoeg zijn ?
  Als er voldoende teflon, hennep of afdichtingskoord om gedraaid is, zal het lastig worden om de kraan met de hand vast te draaien. Ga als volgt te werk: 1. Draai de kraan zonder teflon in de muurplaat en tel het aantal slagen totdat hij niet meer verder kan. Trek hier 1 vanaf. Dit is het aantal slagen dat je maximaal mag aandraaien. 2. Kartel haaks op de schroefdraad met een zaagje, schroevendraaier of waterpomptang zodat de teflon goed blijft zitten. 3. Houd de kraan met de schroefdraad naar je toe en wind de teflon met de klok mee tot de schroefdraad gevuld is. 4. Draai de kraan in de muurplaat tot het maximaal aantal slagen min 1. 5. Draai de kraan langzaam in de juiste stand en zorg ervoor dat je niet terugdraait.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #5
  Afdichtingskoord is gewoon in de bouwmarkt te koop. Hiermee krijg je het makkelijker dicht dan met teflon. En voordeel is dat je eventueel nog een stukje terug kunt draaien.

  Je mag gerust met de bahco vastgedraaid maar niet 'extra vast', dan heb je de kans om de boel kapot te draaien. Veel kracht moet je niet hoeven zetten.
   

  Ronlux

  • #6
  @Vonkentrekker en @Janklusser,

  Heel erg bedankt voor jullie snelle reactie, echt super !!! Ik ga vandaag aan de slag en laat het jullie weten.
   

  ABCDE

  • #7
  Met koord is inderdaad veel makkelijker.
   

  Ronlux

  • #8
  Het is helemaal gelukt met jullie advies , wat ben ik hier blij mee. Wat ben ik toch blij met dit forum, @Vonkentrekker en @Janklusser super bedankt weer
   
  • Like
  Waarderingen: Klussen. en Vonken_trekker

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu