Hoekstopkraan lekt door bidet

Rovz

  • #1

Beste klussers.

Laatst heb ik een bidet gekocht en geplaats. Hiervoor moest ik een T-stuk plaatsen tussen de hoekstopkraan en de stortbak, het witten slangetje loopt naar het bidet.

Zoals jullie kunnen zien op de foto is het kraantje door het tussenstuk niet recht maar iets schuin. Aan het begin(denk een maand) ging het nog goed en lekte het niet. Helaas is dat niet meer het geval. Toen ik het plaatse had ik een rubberen ring tussen de hoekstopkraan en het T-stuk, maar door een ietwat harde stoot tegen de stortbak gooide roet in het eten.

Ik weet nu niet meer hoe ik het op moet lossen. Ik heb het nog geprobeerd met een fiberring zonder resultaat, het vult de kier door de schuine kraan niet op. Buigen van de koperen buis zodat de kraan weer recht staat zou een oplossing kunnen zijn, maar zo als u kunt zien is hier bijna geen ruimte voor. Verder huur ik deze studentenkamer dus echt leidingwerk lijkt me ook niet handig.

Ik hoop dat jullie nog geniale ideeën hebben. Ik ben namelijk erg gehecht geraakt aan de bidet.

Alvast bedankt

Rovz
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Enige goede oplossing is om het leidingwerk aan te passen. Nu staat de leiding onder spanning. Als je pech hebt breekt eea terwijl je niet thuis bent...
 

Rovz

  • #3
Oef. Daar was ik al bang voor. Morgen even de verhuurder bellen of het wel mag enzo.

Zou dit iets zijn wat ik zelf ook kan doen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Je zou de koperen leiding wat in kunnen korten, en dan hierop een kort flexibele leiding kunnen plaatsen, en daar dan weer het stopkraantje op.
 

Rovz

  • #5
Ja als ik dat zou doen dan kan ik net zo goed de leiding helemaal in korten en een kraan aan de muur bevestigen, staat ook meteen een stuk netter.

Dit moet alleen wel goed gekeurd worden door DUWO(de verhuurder)
 

Rovz

  • #6
Oké. Ik heb net de verhuurder gebeld en slecht nieuws gekregen. De aanpassing zou dusdanig groot zijn waardoor het niet goed is gekeurd.

Gelukkig kwamen ze wel met een ander idee. De kraan van de douche gebruiken. Dit is echter ver weg en zou betekenen dat de slang door mijn hele badkamer zou lopen.

Maar als ik het aan kranen vast mag maken, zou het makkelijker zijn om aan de kraan van mijn wasmachine een T-stuk te plaatsen, deze zit namelijk dichterbij mijn wc.

Nu heb ik alleen nog wel 2 vragen.

1- waar zou ik een soort gelijke waterslang(de witte die naar het bidet loopt) vandaan kunnen halen en wat voor slang is het
2- kan ik iets zomaar aansluiten op de wasmachine kraan. Of is daar iets speciaals mee
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #7
Hoe zit die waterleiding aan de andere zijde van de muur?

Ik zou daar gewoon een nieuw stukje buis tussen zetten.
Je mag alles wijzigen, echter zonder toestemming kan de verhuurder eisen dat je het in originele staat herstelt.
 

Rovz

  • #8
Achter die muur zit meterkast met de CV en hoofdafsluiter. Een extra buis plaatsen zou prima kunnen.

Ik wil alleen geen risico lopen bij mijn verhuurder. Buiten dat wilt de verhuurder na goedkeuring de werkzaamheden worden gedaan door een gecontracteerde loodgieter.

Ik zat trouwens naar de wasmachinekraan te kijken. Sinds wanneer hebben die een 1 inch aansluiting?
 

Marcn88

  • #9
Wasmachine kraan is een 3/4 aansluiting
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu