Hoek in veranda

Donder

  • #1
Hallo,

Ik wil binnenkort een veranda (polycarbonaat op hout) gaan plaatsen tegen m'n achtergevel. De situatie ter plekke is echter wat lastig waardoor ik met een probleem zit.
Het betreft een twee-onder-één kap woning, waardoor ik aan de ene kant tegen de schutting kom, maar aan de andere kant staat de garage. En daar ligt het probleem.

Er moet namelijk (waarschijnlijk) een hoek gemaakt moet worden in het verandadak om het optisch zo mooi mogelijk te krijgen.
Het probleem is dat de lijn (het kozijn)van de achterdeur, waar ik de buitenste ligger aan gelijk wil laten lopen zodat de achterdeur niet onder de veranda komt, niet gelijk is aan de muur van de garage, waar de veranda tegenaan moet komen. Om dit wel te realiseren zou het beteken dat er na ongeveer 210cm een hoek moet komen, waarna het dak 20cm verspringt om bij de garagemuur uit te komen.
Om dit te voorkomen heb ik twee opties:

1. de buitenste ligger komt in lijn met de achterdeur, maar dan komt de veranda ca. 20 cm van de muur van de garage, waardoor er dus een loze ruimte van 20 cm. ontstaat.

2. de buitenste ligger komt 20cm voorbij het kozijn van de achterdeur, zodat de ligger bij de garage wel uitkomt


Beide opties zijn mijns inziens geen fraaie oplossing, waardoor het maken van een hoek mij toch het beste lijkt. Maar dat levert constructief dus weer een uitdaging op.

Iemand ervaring met een vergelijkbare situatie of mogelijke tips hoe dit het beste kan worden aangepakt?

Alvast bedankt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je kan het dak iets door laten lopen zodat de achterdeur volledig onder de overkapping uitkomt.
 

Donder

  • #3
Dat past ook niet, want de veranda is maar 5 meter breed.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Teken eens in die plattegrond hoe de veranda moet komen. Misschien snap ik dan waarom hij niet tot voorbij de achterdeur kan komen.
 

Donder

  • #5
De veranda wordt dus 5 meter breed, maar de afstand van linker buitenste ligger, inclusief deur is 5580, dus dat past niet.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Om tegen je garage aan te bouwen zit je ook met je dakgoot deze steekt ook uit en zo te zien gelijk aan begin van je achterdeur.

Als je nu een balk gelijk aan je uiteinde van je goot zet daar kan je veranda tegen aan maken.
 

Donder

  • #7
Daar heb ik rekening mee gehouden. De dakgoot van de garage gaat eraf voor wat betreft het gedeelte waar de veranda komt. Het water vanaf het garagedak stroomt dan dan via het verandadak in de goot van de veranda.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Waarom kan het niet meer dan 5m?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #9
Standaard (bouw)pakket?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu