Hoe voorkomen dat bed kraakt?

Koen DC

  • #1
Hallo, sinds 2 jaar hebben wij ons een nieuw bed aangeschaft. We hebben dit zelf in elkaar geknutseld (en ja, het staat nog steeds recht :) ).

Er is sinds enige tijd echter iets erg vervelend aan: elke beweging, hoe miniem ook genereert een krakend geluid, de laatste tijd in die mate dat we er regelmatig wakker van worden.

Het bed is volledig van hout, dus de lattenbodem ligt op een houten plankje dat is vastgeschroefd aan de bed kader. Ik dacht dat dit kwam doordat de schroef die de plankjes tegen de kader houden niet zo heel goed meer vast zaten en daardoor kraakten. Gisteren bleek echter dat deze nog steeds muurvast zitten.

Heeft er iemand een goed idee om dit op te lossen?

Alvast bedankt!

Koen
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het kraken van een bed kan door allerlei oorzaken komen, bijvoorbeeld:
  • Houtverbindingen die niet goed meer vast zitten, waardoor de delen langs elkaar schuren.
  • Bedbodem die te "kaal" op de ondergrond ligt en daardoor lawaai maakt als het erover beweegt.
Over het algemeen wordt het kraken veroorzaakt doordat er een beweging van het ene materiaal over het andere plaatsvindt, die schoksgewijze gebeurt.

Soms is de oplossing extra goed vastzetten, soms beter om er vilt of rubber tussen te doen, om te zorgen dat het kan bewegen (bijv. bedbodem op ondergrond). Je zou wat kunnen experimenteren met rubber stroken (fietsbinnenband oid) tussen bedbodem en steunen ervan.

Er is geen vaste truc om een krakend bed stil te krijgen, hangt helemaal af van de situatie!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu