Hoe voorkom ik een koudebrug?

Tomwilklusadvies

  • #1
Beste klussers,

Ik heb een aanbouw gezet, waarbij er in een later stadium voor gekozen is om deze te isoleren zodat deze tevens als woonkamer gebruikt kan worden.
Dat is op zich goed gelukt, maar ik loop tegen 1 probleem aan, waar ik geen oplossing voor weet. Zie de foto's voor verduidelijking.

Foto 1: bovenaanzicht met gesloten kozijn.
Foto 2: zijaanzicht kozijn met afwatering.
Foto 3: dit is een detail van hoe het aluminium kozijn, waarbij de betonfundering (achteraf) weer weggezaagd is. Het kozijn steekt ca. 1 cm over de fundering van de vloer. Het kozijn heeft de afwatering .
Foto 4: hierop zie je de gemetselde muur die ook op foto 3 zichtbaar is. Dit gemetseld muurtje staat dus op een betonfundering. Verder info vloeropbouw die aan binnenzijde gekomen is: 12cm piepschuim, ca 10/12cm beton, dekvloer 5cm en tegel 1cm met vloerverwarming
Hierna is dus de fout gemaakt om de betonvloer door tegen deze muur te storten (toen zou alles nog open blijven en was isolatie niet noodzakelijk).


Het is de bedoeling dat aan vanaf de onderkant van het kozijn een brede natuurstenen (belgisch hardsteen) rand (hoogte ca. 6cm) komt die doorloopt tot en met het gemetselde muurtje.Deze komt dus in principe tegen de fundering aan te liggen. Maar dan ontstaat dus een koudebrug vanuit de hardsteen naar de fundering van de vloer. Bovendien moet het kozijn wel kunnen afwateren.

Hoe kan ik deze koudebrug voorkomen/ minimaliseren zonder erg rigoreuze bouwkundige ingrepen???

Dringend op zoek naar advies!

Tom

Aaanbouw 4.jpg Aanbouw 2.jpg Aanbouw 3.jpg Overkapping 2.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2

Tomwilklusadvies

  • #3
Allereerst dank voor uw reactie

Waar en hoe plaats ik dit? Bedoeld u verticaal? Of horizontaal? De natuurstenen rand komt in principe onder het kozijn, tegen de betonnen fundering. Foamglas is 50 mm dik die ik zou ik (zoals ik het me voorstel) altijd in het zicht hebben...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu