Hoe technische schacht bereiken?

xSanne

  • #1
Goedemiddag allemaal,

Ik ben nieuw hier, en ik ben ook nog maar een beginnende klusser.
Ik hoop dat ik hier goed zit met mijn vraag, zo niet, dan hoor ik het graag! :)

Wij hebben onlangs een dakopbouw laten plaatsen, een volledige zolderverdieping (schuin dak op plat dak). Daar moet nu elektra naartoe getrokken worden. Ik wil daarvoor een nieuwe groep vanaf de meterkast naar boven trekken.
Via de meterkast kan ik de technische schacht van de woning bereiken. Probleem is alleen dat ik er dus ook van bovenaf in zou moeten kunnen, maar dat is nog een uitdaging.
De zolderverdieping staat wat naar binnen tenopzichte van de 1e verdieping. Dit betekent dat de technische schacht nog ongeveer 20cm achter het gat in onderstaande foto zit ("linksboven" op de foto). Onder dit gat zit de badkamer (je kijkt in het gat tegen de gipsplaten van het badkamerplafond aan).
20200912_161920.jpg


Hoe moet ik nu achter die houten balk komen? Kan ik er gewoon een gat in boren/zagen? Groot genoeg om in ieder geval 2 elektragroepen doorheen te trekken?

Deze balk loopt verder niet door over de lengte van de verdieping. Bij het trapgat is te zien dat de balk van de dakopbouw (de bovenste) steunt op de dwarsbalken (die bij het trapgat zijn afgezaagd).

20200912_162115.jpg


Alvast bedankt voor jullie hulp!
 

xSanne

  • #2
Inmiddels hebben we de gok gewaagd en een gat geboord (en een deel van de houten balk laten zitten). We kunnen nu bij de schacht, dus vraag is niet meer nodig :) nadat alle elektra is getrokken zetten we er een multiplex plaat tegenaan met uitsparing voor de leidingen en dat moet voldoende zijn.

Kan hier een slotje op?
 
  • Like
Waarderingen: Jackd en Krunnie

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
In de gezaagde trapgatopening ontbreekt de raveling. Die uitstekende klos doet niet zoveel...
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die klos zal niet zoveel doen, maar die blak die erop ligt steunt vast ook nog ergens anders op..
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu