Hoe S-koppeling en verlengstuk in muurplaat goed afdichten..

LazyAdmin

  • #1
Een van de laatste klussen die ik nog moet is de termokraan in de douche monteren. Helaas zit mijn muurplaat te ver in de muur dus ik moet op de s-koppeling een verlengstukje zetten. Dat opzich is geen probleem, maar ik kan niet goed zien of de aansluiting tussen de verlengstuk en muurplaat dicht zit nadat ik alles erop heb gezet.

Heb tot nu toe alles met teflon gedaan, op de termokraan na waar uiteraard standaard rubber ringen in zitten. Ik vraag me af of er geen rubber ringen zijn die ik kan gebruiken voor afdichting van de verlengstuk > muurplaat en s-koppeling > verlengstuk??
Zou toch wel moeten aangezien kranen e.d. altijd standaard een rubber ring hebben en die zitten altijd goed dicht, iets wat ik met teflon toch altijd over twijfel. Nu helemaal omdat ik niet goed kan controleren of er ergens een kleine lek zit.
 

Gerrit

  • #2
Je schrijft dat je verlengstuk wilt zetten op de S-koppeling.

Zet liever een verlengstuk op de muurplaat en zet daar de S-koppeling op.
 

LazyAdmin

  • #3
Sorry dat bedoel / doe ik ook ;) Dus voor de duidelijkheid eerst:

muurplaat > verlengstuk (10mm) > s-koppeling > termokraan

Maar het probleem / vraag blijft nog steeds hetzelfde.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
U kunt beter lange s-koppelingen toepassen dan een verlengstukje, bij de verlengstukjes gaat het gauw lekken omdat daar een andere schroefdraad op zit.
Gebruik hennep om de s-koppelingen te verpakken en geen teflon, hennep kan tegen iets terugdraaien, teflon kan daar niet tegen.
 

LazyAdmin

  • #5
Helaas hadden ze geen lange s-koppeling met een doorsnede van 15mm bij de bouwmarkten, enkel 12mm is er langer te krijgen. hennep wilde ook niet echt werken, dus uiteindelijk op de volgende manier opgelost:

Ik moest 10mm verlengen, echt met een 10mm opzet stuk hou je bijna geen draad over om de s-koppeling waterdicht aan te sluiten. Dus een 15mm verlengstuk gebruikt en 5 mm van de draad van de s-koppeling afgehaald. Vervolgens alles met teflon dicht gemaakt. Werkte prima. Had de verbinding tussen de verlengstuk en s-koppeling getest door een tuinslang vast te maken op de s-koppeling en de verlengstuk dicht te zetten met een 15mm eindkap.
 

Gerrit

  • #6
Mooi dat het gelukt is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu