Hoe overkapping op gevel monteren?

BorisT

  • #1
Goeiendag!
Ik wil graag zelf een aluminium overkapping gaan monteren. Nu vraag ik mij af hoe ik de aansluiting aan de wand fatsoenlijk en waterdicht kan maken. De overkapping zou over de gehele breedte komen, dus een klein deel op de bakstenen maar het merendeel op de houten delen.

Vanwege de houten delen op de gevel dacht ik, daar doe ik eens keraliet op zodat ik daar geen onderhoud meer aan heb wanneer de overkapping er staat. Ik gok echter dat ik dit er weer af kan halen en terug te plaatsen nadat ik het dak van de overkapping heb geplaatst.. ik hoop natuurlijk van niet!

Iemand hier een goed idee voor? Alvast bedankt!

20201028_165606.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Meterse stukken lood van voldoende breedte op de oude afwerking aanbrengen.
 

BorisT

  • #3
Wgb schreef:
Meterse stukken lood van voldoende breedte op de oude afwerking aanbrengen.
Hoe zou ik dit dan dienen te bevestigen? Lijkt mij dat dit onder het hout moet komen om het waterdicht te krijgen, echter moet ik het hout er dan af slopen, geen mogelijke manier om het hout te verwijderen zonder te slopen. Of is er een manier om het lood aan het hout te bevestigen?
Ik zou het lood door kunnen laten lopen in de bakstenen, dat is niet zo'n probleem.
En voor het plaatsen van het muurprofiel van de overkapping, moet ik dan een houten balk aan het hout bevestigen die gelijk loopt aan de bakstenen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Het is of ik zie toch Keralit openruimte en de oude afwerking van houten kraaldelen. Daar kan je het lood toch met asfaltnagels op bevestigen.
 

BorisT

  • #5
Klopt, er is een open ruimte waar de overkapping in komt, onderkant keralit in de open ruimte is bovenkant overkapping.
Is het lood dan waterdicht of moet daar iets van kit tussen?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Je had idd vooraf het lood onder het de nieuwe gevelbekleding aan moeten brengen. Dus alsnog gevelbekleding verwijderen en opnieuw opbouwen.
 

BorisT

  • #7
Het nieuwe is echter niet overal waterdicht, meer voor de sier. Verwijderen is echter niet super veel werk dus geen probleem. Lood rechtstreeks op het hout is goed waterdicht te maken?
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu