Hoe maak je dit?/ soort radiatorombouw

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #1
Ik ben opzich redelijk handig, en best wel creatief, maar ik heb geen idee hoe ik dit na moet maken? en dan bedoel ik de horizontale lamellen, de rest kom ik wel uit.

worden hier groeven in de zijkanten gefreesd? ik heb namelijk 0 ervaring met vrezen, daar vrees ik voor :)
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Fresen zou kunnen, je kan de lamellen ook deuvelen.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #3
Bedoeling is wel dat ze compleet vast zitten, en niet als een shutter kunnen bewegen, mijn grootste probleem/ uitdaging is dat alles wel compleet recht moet zitten
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
2 deuveltjes gaan echt niet draaien(4 per latje).

Alles goed pas maken is de kunst van meubelmaken.

Als je 2 latjes pakt van 10mm, deze op elkaar zet en die volledig doorboort of freest dan heb je iig in beide latjes dezelfde hoek op dezelfde plaats elk latje lijm je weer op een gesloten lat en je heb een prachtige houder voor je lamellen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Kan evt. zonder deuvels, met schroeven. Als ik het zo bekijk zijn de zijkanten samengesteld uit drie planken. Door de binnenste plank kan je de lamellen vastschroeven. Daarna pas de zijkanten in elkaar zetten. Dat kan met alleen lijm.

Maar als je vaker van plan bent om hout te bewerken, schaf dan een bovenfrees aan. Is het meest veelzijdig stuk gereedschap dat er bestaat.

 

Poster

  • #6
Deze modellen zijn te koop bij de grote sponsor van het programma, eigen huis en tuin.Er is zelfs een montage filmpje van, google even op ...radiator ombouw zelf maken...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu