Hoe lekkende afvoer flexibel110 naar pvc 120 repareren

EmileH

  • #1
Hallo vakmensen. Wie zou mij kunnen helpen met een advies. Ik heb zelf twee rechterhanden maar geen verstand van afvoer e.d.
Er is door een vakman in mijn badkamer/ toilet afvoer aangelegd. Vanochtend lekkage een etage lager!
Een flexibele afvoer vanuit de badkamer ik denk dat zal 110 mm zijn. Deze was met ducttape aangesloten op een mof DYKA PVC 125. Deze op zijn beurt is gelijmd op een gewone afvoer PVC ik denk dus maar 110 ook (of 100?). De flexibele buis is nu een fractie te kort! Zie hiervoor de upgeloade fotoo.
Op het internet vond ik bij pvcbuis.com een flexibele overgangskoppeling 75-84/ 110-125mm voor €43,47. Ik vroeg me af of dat de juiste oplossing zou zijn?

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Die overgangs koppeling werkt niet hij dicht wel af op de ribbels maar lekt tussen de ribbels langs.

buis is 110 en die sok is 125 dit zijn riool maten.

100mm is hemelwatermaat.

het allebeste zou zijn dat gehele stuk voor de bocht vervangen word en inclusief zijtak aansluiting van 40 mm buis die met een zadelstuk is aan gesloten
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Als je voorste stuk vervangt met bocht 110 45 graden en een nieuw t-stuk 110x40x110 en buis 110 kan je ook een nieuwe slang plaatsen en de kant met gele ring om buis 110 schuiven zodat dat stuk mooi afsluit.
En de slang klem recht op zet met daar in de aan sluiting van je wc.Wavin afvoerslang 110
 

EmileH

  • #4
Bedankt Henk253 voor je snelle antwoord.

Ik vrees dat ik hier niet uit ga komen. Een eenvoudige mof o.i.d. is dus niet mogelijk? Als totaal leek begrijp ik niet precies wat waar weg moet en wat er dan voor in de plaats gaat komen op welke plek.

Het is een heel gedoe met planken, draden en leidingen en weinig ruimte. Als een gediplomeerd erkend bedrijf het al zo aanlegt dan vrees ik het niet beter te kunnen... Dit wordt me te specialistisch.

Op jullie site zie ik een mogelijkheid een expert te zoeken. Misschien moet ik maar een dagje niet meer douchen en kijken of maandag iemand het kan komen doen in het centrum van Utrecht.

Nogmaals bedankt voor het meedenken en je advies.
 

Xr8

  • #5
Een vakman zal het niet geweest zijn. Dit soort buis gebruiken wij nooit. Leg eea aan in pvc.

Succes.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Zelf denk ik dat een vakman de wc heeft aan gesloten en dit als lekkage te gevolg had doordat de buis ging bewegen.
 

EmileH

  • #7
Een jonge en zeer competente vakman uit Meerkerk gespecialiseerd in rioolproblemen, ik neem aan dat ik geen naamsreclame mag maken (helaas), heeft dit klusje voor mij geklaard nadat hij eerst snel thuis gegeten had. Hij reageerde snel op mijn zoektocht via jullie kluslink.

Vermoedelijk is door het warm en koud water in de loop der jaren een en ander gaan werken. Bovendien was de uitgevoerde oplossing wellicht niet optimaal.

Hij heeft de 120 mm ingezaagd en verwijderd. Een mof geplaatst om iets te verlengen met een stukje 110 PVC, alles gelijmd. Daarna een rubberen mof geplaatst tussen de flexibele slang en de PVC buis die aan de binnenzijde ringen had en die met bijbehorende klembeugels aan beide uiteinden vastgezet werd.

Ik ben blij, kan weer douchen en de stank is weg. De discussie mag aan de geleerden of er kan een slotje op het topic van de moderator.

Allen dank voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu