Hoe krijg ik voldoende druk op buitenkraan?

MissCaroline

  • #1
Ik wil binnenkort een sprinklersysteem aanleggen in de voortuin. Hiervoor moet ik dan vanuit de wc een kraantje naar buiten maken.

Is er een manier waarop ik er vooraf achter kan komen dat het kraantje wat ik maak voldoende druk heeft voor het sprinklersysteem? Het is een behoorlijk grote voortuin (80m2, L vormig) ik zal dus meerdere sprinklers nodig hebben.
 

Droid

  • #2
Het water komt van het waterleidingsnet af neem ik aan (dus geen grondwater). Druk is dan lastig te bepalen, ligt eraan waar je ergens op het traject zit en hoeveel water de buren op hetzelfde moment gebruiken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
In een toilet zit vaak maar een 12 mm dikke leiding, dat is lang niet voldoende voor meerdere sproeiers, zelfs met 1 sproeier wordt het al lastig.
Het beste is een nieuwe leiding vanaf de meter, of aftakken van een leiding van 22 mm dik.
 

12mark12

  • #4
Als wij beregening maken met leiding water nemen we direct uit de meterkast water (zit vaak bij voordeur) of via evt. kruipruimte. Dit heeft de meeste druk direct na de meter. Schuin door naar buiten boren.

Met een sproeicomputer en electrische kranen kan je de sproeiers evt. opdelen in sectoren. Dit is niet zo moeilijk als het misschien klinkt.

Via een ander punt in huis is inderdaad de druk meestal te laag voor veel sproeipunten.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je hebt een Persoonlijk Bericht van mij.
 

Chathanky

  • #6
Het hangt er ook vanaf hoeveel water een sprinkelkopje gebruikt, dat kan een wereld van verschil zijn in het verbruik en de tijd die nodig is om je tuin te besproeien.
Dit gegeven is mede van invloed hoe dik je leiding moet zijn.

Als je eerst kunt aangeven wat een kopje verbruikt, hoeveel je er wil gaan plaatsen en hoe de waterleiding vanaf je watermeter naar het te gebruiken punt uitziet kan men er wat meer over zeggen.
 

12mark12

  • #7
BertPleizier schreef:
Je hebt een Persoonlijk Bericht van mij.
Als dit op mij slaat, mijn inbox is leeg :D
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #8
Nee, hij is vor de topicstarter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu